Da je svijetla budućnost odbojke na našoj opštini govori nam i priča koja stiže iz glavnog nam grada gdje se igra završnica Federalnog Prvenstva u odbojci za kadetkinje a domaćin je ekipa ŽOK Igman Ilidža, gdje su mlade odbojkašice OK "Stars" Živinice zauzele 1. mjesto,sa lakoćom ostvarivši pobjede u sve tri utakmice koje su odigrale te se tako plasirale na Državno prvenstvo.

  Rezultati odigranih utaklmicca:OK STARS-ŽOK IGMAN ILIDŽA 2:0, ŽOK BOSNA-OK STARS 0:2 i OK STARS-OK MAGLAJ 2:0. U finalnoj utakmice ŽOK Stras Živinice-ŽOK Bihać Preminger  2:0.

  Tabela:1.OK STARS Živinice 8 bodova, 2. ŽOK BIHAĆ PREMINGER 6, 3.ŽOK Maglas 4, ŽOK IGMAN ILIDŽA 2,  te 4.ŽOK BOSNA Kalesija  bez bodova.

  Da trener Salem Zenunović vrijedno radi sa svojim timom pokazuje nam i to da je seniorska ekipa ligu završila na 4. mjestu sto je za svaku pohvalu, dok mlađe kategorije (juniori i kadeti) gaze sve protivnike koji im se nađu na putu do titule državnog prvaka u čemu im želimo puno sreće.

Nedima  Kamberović-najbolja odbojkašica 

  Za najbolju igračicu turnira je proglašena Nedima Kamberović iz OK Stars Živinice. Nagradu najboljoj igračici, koju je obezbijedio organizator turnira ŽOK Igman Ilidža, je uručila Elizabeta Križanac.Da je Nedima talentovana u to ne treba sumnajti jer je svojim kvalitetnim pucenjem penala to pokazala u nastupima i za seniorske ekipe OK "Stars" Živinice kao i seniorsku ekipu OK "Bosna" Kalesija.

  Za kadetsku ekipu OK "Stars" Živinice pravo nastupa su uzele sledeće igračice: Nedima Kamberović, Nejla Memišević, Belma Bajrić, Lejla Imamović, Džana Selimović,Halima Bešić,Zerina Čičkušić,Harisa Muratović,Selena Šahbegović,Mirela Mumanović,Anesa Bijelić i Ana-Marija Žepić. Treneriski tandem  Salem Zenunović i Erna Šarić uspješno su pripremili ekipe za ovo takmičenje./A.Bašić/

Živiničke odbojkašice najbolje od svih

Nedima Kamberović-najbolja na turniru

Pehari i medalje za šampionke Starsa
 

Vaš komentar na članak: