Danas smo u Gradskoj dvorani u Živinicam bili svjedoci velikih uzbuđenja mladih asova odbojkaškog sporta.Održano je opštinsko takmičenje osnovaca u ovom atraktivnom i zanimljivom sportu. Nakon defilea i postrojavanja dobrodošlicu ekipama uputio je predsjednik Udruženja pedagoga tjelsnog odgoja općine Živinice Muhamed Umihanić, dok je viši referent za sport općine Živinice Safet Đulović proglasio turnir otvorenim.

   Okupile su se muške i ženske ekipe iz 8 osnovnih škola opštinskog područja Živinica, a posebno uzbuljive bile su polufinalne i finalne utakmice.

  Najviše uspjeha u muškoj konkurenciji imali su učenici Osnovne škole Šerići, koji su u polufinalu savladali vršnjake iz Bašigovaca, rezultatom 2:0, a potom u uzbudljivom finalu protiv OŠ Donja Višća, profesora  Nedžada Imamovića, slavili rezultatom 2:0.Višćani su do finala stigli nakon pobjede u polufinalu ekipe OŠ Gračanica rezultatom  2:0. Treće mjesto podijelile su ekipe OŠ Bašigovci i Gračanica.

  Trener i nastavnik tjelesnog odgoja  Abdulah Spahić više je nego zadovoljan postignutim uspjehom:

  „Održali smo kontinuitet dobrih rezultata u posljednjih 10 godina.Bili smo prvaci Tuzlanskog kantona i četvrti u Federaciji BiH, treće i četvrto mjesto na TK osvajali smo jednom.Takođe smo prošle godine bili prvaci općine Živinice.Želim još istaći da su prošle godine naše djevojčice zauzele drugo, a ovoga puta treće mjesto“.

        DRUGA OSNOVNA ŠKOLA OPŠTINSKI PRVAK DJEVOJČICA

  Velika uzbuđenja priredile su i učenice osnovnih škola.Do polufinala stigle su ekipe Druge osnovne škole i Šerića, a u tijesnoj završnici više sreće i uspjeha imale su učenicie iz Živinica, te su slavile rezultatom 2:0, dok je u drugom polufinalu Prva osnovna škola pobijedila Đurđevik 2:0, pa je u finalu bio pravi derbi starih rivala, ekipa Prve i Druge osnovne škole.Prvi set pripao je Drugoj osnovnoj školi, poravnale su vršnjakinje Prve osnovne škole a u odlučujućem setu, nakon velike borbe pobjeda je pripala Drugoj osnovnoj školi 15:12, pa je konačan omjer bio 2:1.

   Nakon utakmice vođa ekipe  nastavnik Muharem Brčaninović je rekao:

  „Finalna utakmica je bila neizvjesna do samog kraja.Naš uspjeh je utoliko veći što ekipu sačinjavaju pretežno učenice VI i VII razreda , dok je samo jedna učenica iz VIII razreda, tako da se nadamo novim uspjesima i narednih godina“.

  Velike pohvale za kvalitetnu igru zaslužuju odbojkašice Prve osnovne škole, nastavnice Razije Nukić, koje su se morale zadovoljiti 2.mjestom, dok su treću poziciju podijelile ekipe OŠ Šerići i Đurđevik.

  Na kraju uspješno organizovanog općinskog takmičenja najuspješnijim ekipama uručene su diplome, a pobjednici, ekipe OŠ Šerići u muškoj i ekipa Druge osnovne škole u ženskoj konkurenciji, predstavljaće općinu Živinice na prvenstvu osnovnih škla Tuzlanskog kantona./Š.Gadžo/
 

Muška i ženska ekipa Osnovne škole Šerići osvojili 1. i 3.mjesto

Najbolje u ženskoj konkurenciji-ekipa Druge osnovne škole Živinice
 

Vaš komentar na članak: