Odlazak poznatih Živiničana (II)

U proteklih desetak dana napustil nas je nekoliko Živiničana, koji su, svi na svoj nači, obilježili vrijeme iza nas.To su Marko Brakić /slika na naslovnici/, Vinko Tadić, Ćerim Memišević i Markan Tadić.

 Prvi i najmlađi među njima je Marko Brakić (55), poduzetnik, kojeg se ranije generacije sjećaju kao predsjednika OO SSO Živinice (predsjednik omladinske organizacije opštine Živinice).

 Marko Brakić je bio i sportski radnik, a posljednjih godina i predsjednik NK Mladost iz Gornjih Živinica.

 Vinko Tadić je poznat kao uzoran domaćin i dobar komšija, humanista, uvijek spreman da pomogne.Bio je aktivan društveno politički radnik u MZ Oskova, aktivan u organizacijama invalidnih lica.Takođe je bio aktivan i politički angažovan, te je kao takav na lokalnim izborima bio i kandidat za općinskog načelnika Živinica.

 Popularni živinički brico Ćerim Memišević (83) jedan je od utemeljivača frizerskog zanata u gradu. Uz Zejnila Hasanagića i Buljubašića smatraju ga za pionirom živiničkog zanatstva. Šišao je i brinuo se o izgledu hiljada sugrađana, a svoja znanja, kao mentor učenicima srednjih škola, prenosio je na buduće frizere i frizerke.

 Markan Tadić (88) takođe je poznati sugrađanin, po kojemu su dobiile ime dvije lokacije u gradu! Kao komercijalista u Trgozadu-Živiniceprometu jedno vrijeme bio je poslovođa samoposluge u centru grada, pa se po njemu i danas taj objekat naziva Markanova posluga, a kuća gdje stanuje i gdje se zaustavljaju autobusi dobila je naziv Markanova stanica.

 Porodicama umrlih sugrađana upućujemo izraze iskrenog saučešća, a Marku, Vinku, Ćerimu i Markanu neka je laka zemlja bosanska!