Večeras je u velikoj sali BKC-a u Živinica održan tradicionalni Godišnji koncert  učenika odjeljenja osnovne  Muzičke škole, koje djeluje pri Prvoj OŠ. Bila je to prilika da se predstave mladi muzički talenti,  osvajači značajnih priznanja na Federalnom i internacionalnim takmičenjima.

  Učenici su se predstavili djelima poznatih svjetskih klasika na klaviru, harmonici i violini, ali i sevdalinkama u obradi, te nekim od svjetskih hitova popularne muzike. Simpatije publike pobrali su i polaznici Dječijeg obdaništa, koji su nastupili sa plesnom koreografijom.

   Na kraju koncerta pomoćnik direktora Prve osnovne škole Rasim Mešanović uručio je diplome učenicima koji su postigli zapažene rezultate na nedavno održanim takmičenjima.

   Evo postignutih rezultata mladih harmonikaša na 3. Federalnom takmičenju učenika i studenata, a večeras su nagrađeni zahvalnicama: Muharem Mašić i Mehmed Hadžić osvojili su prva mjesta, Adis Lisičić i Kanita Bojagić 2.mjesto, Nermin Salihović, Vedad Šljivić i Adila Alić 3.mjesto, a Emina Mahmutbegović nagrađena je pohvalom.

    Na 1.Internacionalnom festivalu harmonike Muharem Mašić je osvojio 2, a Emina Mahmutbegović 3.mjesto.

   Na 2.Internacionalnom takmičenju Šopena-klavir, pohvale su dobili Kristijan Antunović, Sabrina Siočić, Marcela Tadić, Majra Šabić i Aiša Hadžić.

  Pohvale zaslužuju i profesori koji su uspješno svoja znanja prenosili na darovite muzičke talente, a to su Nedim Suljić i Haris Muminović-profesori harmonike, Alen Polić-nastavnik harmonike,  Goran Džonlagić i Selma Džonlagić-nastavnici klavira./Š.Gadžo/

Nastup djevojčica Dječijeg obdaništa

Majra Šabić-Šopenov Polone na klaviru

Duet izmamio apaluze prisutnih

Diplome za najuspješnijim mlade talente

Publika zadovoljna održanim koncertom učenika

Vaš komentar na članak: