U okviru programa obilježavanja Dana općine Živinice, 19. juna, u subotu je u prostorijama Streljačkog sportskog kluba "Konjuh" Živinice održan Memorijalni turnir u streljaštvu "Mehmed Korajac", u znak sjećanja na Mehmeda Korajca, koji je kao pripadnik policijskih snaga iz Živinica, poginuo za vrijeme agresije na BiH.

  Takmičenje u disciplini vazudušna puška (u kategorijama muškarci i žene), na kojem je učešće uzelo 14 ekipa, otvorio je sin poginulog pripadnika policije Jasmin Korajac, dok su se prisutnim gostima i takmičarima prigodnim govorom obratili v.d. policijski komesar Fadil Šljivić i načelnik općine Živinice Hasan Muratović.

 Predsjednik Streljačkog kluba Konjuh Mehmed Džinić nakon održanog Memorijala Mehmed Korajac je  rekao:

 "Nastojaćemo da ovaj Memorijal preraste u tradiciju, jer smo dokazali na ovom prvom da postoji interesovanje i da se odazvao veliki broj ljubitelja streljaštva.Imali smo ekipe iz Tuzle, Živinica i Kladnja, a došli su nam i članovi Lovačkog društva Toplica Živinice.Na prvom Memorijalu smo imali validne muške i ženske ekipe, kao i invalidne osobe, koje su takođe pokazale vrlo dobre rezultate u gađanju iz vazdušne puške".

  Pobjednicima i učesnicima održanog turnira obezbijeđena su prigodna priznanja i zahvalnice./MUP TK/

Rezultati Memorijala Mehmed Kalajac i prvenstva invalida

  U validnoj kategoriji je učestvovalo 4 ekipe u muškoj i 2 ekipe u ženskoj konkurenciji.U muškoj konkurenciji pobjednik je Konjuh Živinice sa 443 kruga, slijede MUP TK 421 krug i PU Živinice 420 krugova.

  U pojedinačnom plasmanu u muškoj konkurenciji pobjednik je Selvir Umihanić sa 163 kruga iz Konjuha, slijede Nedžad Fočić PU Živinice 154 kruga i Mirnes Džinić iz ekipe Sudska policija sa osvojenih 153 kruga.

  Ekipni pobjednik u ženskoj konkurenciji je Konjuh Živinice sa 275 krugova, druga je ekipa MUP-a TK sa 236 krugova.

  Pojedinačno takmičenje donijelo je najviše uspjeha Asimi Hajdukalić iz Konjuha sa 138 krugova, druga je Edina Planić takođe iz Konjuha sa 137 krugova i treće mjesto pripalo je Aniti Arapović iz MUP-a TK, sa osvojenih 132 kruga.

  Osim pomenutog Memorijala Mehmed Korajac, odigrano je i drugo kolo Kantonalne lige u streljaštvu za invalidne lica. Učestvovalo je 4 ekipe u muškoj i 2 ekipe u ženskoj konkurenciji, kao i 2 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji.

  U muškoj konkurenciji pobjednik je SIK Tuzla sa 512 krugova, drugo mjesto je Konjuh Živinice sa 512 krugova, Strijelac iz Devetaka je 3.mjesto sa 451 krug.

  Pobjednik u muškoj konkurenciji (pojedinačno) je Predrag Stevanović SIK Tuzla sa 174 kruga, slijede Fuad Ferizović Tuzla sa 171 krug i Mirsad Begić Konjuh sa 168 krugova.

  U ženskoj konkurenciji pobjednik je SIK Tuzla sa 305 krugova, Konjuh je drugo mjesto sa 286 krugova, dok je u pojedinačnom plasmanu najbolja bila Ajša Gogić iz Konjuha sa 156 krugova. Slijede Kadira Nukić iz Tuzle sa 155 krugova i Sejada Mehmedović takođe iz Tuzle sa 150 krugova.

 Komesar takmičenja bio je Ismet Džananović, koji nam je rekao da je organizacija takmičenja bila veoma dobra i  po propozicijama,  uz pohvale organizatorima, kako od strane takmičara, tako i od strane gostiju.
     

Članovi Streljačkog kluba Konjuh postigli zapažene rezultate
 

Vaš komentar na članak: