Danas je u Gradskoj dvorani u Živinicama održan turnir u u floorbalu, na kojem su učestvovale dvije banjalučke ekipe, „Gromovi“ i „Rekreative“ i jedna tuzlanska ekipa,  FK „Tuzla 3:16“.

  Prvi meč odigrale su  banjalučke ekipe i ubjeljivi su bili „Gromovi“, koji su slavili sa 9:0, a potom su se sastali „Gromovi“ i „Tuzla 3:16“. "Gromovi" su i u ovoj utakmici bili ubjedljivi i pobijedili rezultatom 7:1.

  Prije početka druge utakmice predsjednik tuzlanske ekipe Aleksandar Cipra nam je predstavio svoj tim:

  „Naš klub smo osnovali prije dvije godine, prostorije imamo na prostoru MZ  Ši Selo, dok je većina igrača iz MZ Kiseljak.Ovo je još uvijek početak razvoja floorbala, imamo 17 članova i većinom treniramo u Kiseljaku.Imamo cilj da se proširimo na rekreativce, u škole i da osnujemo muške i ženske lige.U BiH imamo četiri ekipe, dvije u Banjaluci i po jedna u Tuzli i Prijedoru.Osim naše lige imamo i Balkansku ligu, gdje se takmiče ekipe iz Slovenije, Srbije i BiH“.

  Za ekipu „Tuzla 3:16“ danas su se opasnim „Gromovima“ suprotstavili: Jane Hajrukoski, ujedno i trener ekipe, Ari Koski-Vahala, Admir Osmanović, Nehrudin Bobarić, Vejz Mustafić, Hajrudin Ganić, Đulaga Mujić, Aleksandar Cipra, Salko Musić, Vahid Beganović i Osman Ahmetović./Š.G./

Zajednički snimak učesnika današnjeg turnira /u crvenim dresovima su "Gromovi"/

Ekipa Floorbal kluba "Tuzla 3:16"
 

Vaš komentar na članak: