Prošle subote je održana druga po redu rekreativna biciklistička utrka kaja je vožena u sklopu rekreativne biciklističke lige “BOSNAimaLIJEK”.

  Pored generalnog pokrovitelja lige Bosnalijek-a, ovu utrku su podržali još i supermarket OMI, kao i autodijelovi TALIH.Zahvalnost dugujemo i domaćinu na bazenima TOPLICE, koji je zaista na jedan poseban i ugodan način ugostio učesnike utrke.

  Utrka je vožena po  vrućem i sparnom danu i uprkos toj činjenici utrku je uspješno privelo kraju 27 biciklista. Nije bilo nikakvih povreda niti problema kod samih učesnika, a za sigurnost učesnika pobrinuli su se pripadnici PS Živinice, kojima se i ovaj puta zahvaljujemo na podršci koju nam pružaju kada su ovakve manifestacije u pitanju.

   Start utrke je bio ispred skladišta građevinskog materijala OMI, a cilj na bazenima TOPLICE.

   Učesnici su bili podijeljeni u tri kategorije, a za prva tri mjesta iz svake kategorije dodijeljene su medalje i priznanja.Postignuti su slijedeći rezultati:

KATEGORIJA: do 17 godina

1. mjesto – Aldin Selić – 100 bodova

2. mjesto – Nadir Omerkić – 99,88 bodova

3. mjesto – Muamer Aljić – 82,90 bodova

KATEGORIJA: od 17 do 35 godina

1. mjesto – Agan Muhić – 100 bodova

2. mjesto – Alen Bajramović – 99,88 bodova

3. mjesto – Nedim Zukić – 99,77 bodova

KATEGORIJA: preko 35 godina

1. mjesto – Ivica Piljić – 100 bodova

2. mjesto – Izudin Husanović – 97,26 bodova

3. mjesto – Zlatan Kamberović – 96,01 bodova

  Također koristimo ovu priliku da najavimo narednu utrku koja će biti održana 07.08.2010. godine./Press služba BK Salcano/

Najuspješniji biciklisti sa osvojenim medaljama
 

Vaš komentar na članak: