Večeras je u Banovićima održana 5. Izborna Skupština  OS SBiH, kojoj je predsjedavao povjerenik ove partijske organizacije Mirsad Omerkić.Svojim prisustvom Skupštinu su uveličali Spomenka Mičić, podpredsjednica Federacije BiH, Besim Imamović, predsjednik SBiH TK, kandidat za državni parlament dr.Rifat Klopić, Šehzada Salihbašić, direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, Sead Taletović, predsjednik OS SBiH Živinice i drugi gosti.

  Na Izbornoj Skuštini OS SBiH , između ostalog, usvojen je Izvještaj o radu za period 2005. do 2009.godina i izvršen je izbor članova u Općinski Savjet SBiH Banovići.

  „Politički centri moći onemogućavali su sprovođenje programskih zadataka naše stranke, hrabro smo se nosili sa svim problemima koji su išli dotle daleko da ugase naš rad u potpunosti, a time i gašenje SBiH u Banovićima, što im, na sreću, nije uspjelo.Došlo je do raspuštanja Savjeta i izabrano je Povjereništvo sa zadatkom da nastavi s konsolidacijom i organizacionim jačanjem naše partijske organizacije.Na proteklim lokalnim izborima uspjeli smo dobiti povjerenje  10 odsto izbornog tijela, čime smo u Općinsko vijeće Banovići imali 2 vijećnika.

   Početkom ove godine i to Povjereništvo je raspušteno i mi koji smo nastavili konsolidaciju u vlastitim redovima,  u kratkom periodu smo uspjeli organizovati i pripremiti Izbornu Skupštinu, te se nadam da ćemo iz ove problematike izaći jači i spreminiji nego ikada do sada“, reko je u Izvještaju o radu za protekli period  povjerenik  OS SBiH Banovići Mirsad Omerkić.

  O radu SBiH govorila je podpredsjednica FBiH Spomenka Mičić, ističući posebno:

  „Protekli period je obilovao problemima, ali nas to ne smije obeshrabriti.Ne smijemo se predati, nema „bijele zastave“, ako nam je cilj Bosna i Hercegovina – životno uređena po mjeri svih njenih građana.Nema svemogućih političara i nema partije koja sve može riješiti, samo svi zajedno  možemo doći do pravog cilja!Sigurna sam da SBiH može popraviti stanje u našoj državi.Postigli smo mnogo u otklanjanju nepravde prema rudarima, a na tome ćemo i dalje raditi.To je težak zadatak, započeli smo ga i uspjet ćemo! Zato vas pozivam da izađete na izbore 3.oktobra, da zajedno napravimo snažan zaokret za dobro BiH“.

   Prisutnima u Banovićima se obratio i kanditat za državni parlament BiH dr. Rifat Klopić, koji je između ostalog poručio:

   „Jedini pravi put je da na predstojećim izborima povjerenje damo stručnim i moralnim ljudima.Borićemo se da bude što manje „truhlih jabuka“ u našem rukovodstvu.Vjerujte samo onima koji vas nikada nisu iznevjerili.Neka večerašnja poruka bude – da nam svima dragi Bog pomogne na našem putu ka prosperitetu i boljem životu za sve građane“!

   Predsjednik SBiH TK dr.Besim Imamović je istakao da je jedina alternativa za Banoviće Stranka za Bosnu i Hercegovinu:

   „Ko  pusti da se nešto negativno ovdje događa, a da o tome ćuti , neće mu biti mjesta u SBiH. Neki su nas ljudi iznevjerili i oni neće više biti u našoj partijsko organizaciji.U Banovićima su naši članovi koristili stranku za revanšizam, a to nama ne treba, trebaju nam ljudi  koji će iz godine u godinu jačati SBiH. Povjereništvo u Banovićima je uspjelo održati ime naše stranke u ovom gradu i sada možemo ići na dalje organizaciono jačanje, a sprovodeći Platformu našeg djelovanja daćemo doprinos bržem privrednom razvoju i povećanju broja zaposlenih. Da to možemo navest ću samo primjer infrastrukturnih projekata, gdje je naš predsjednik Silajdžić uspio od Kuvajta obezbijediti sredstva od  160 miliona EUR-a za koridor V-c“.

   Nakon obavljene rasprave  i obraćanja gostiju prišlo se glasanju za članove Općinskog Savjeta u koje je tajnim glasanjem izabrano 15 aktivista ove stranke, koji će na prvom narednom sastanku izabrati  novo rukovodstvo na čelu sa novim predsjednikom!/Š.Gadžo/

Mirsad Omerkić podnosi Izvještaj o radu

Delegati i gosti prate rad Izborne Skupštine

Birati stručne i moralne kandidate-poručio dr. Rifat Klopić

Tajnim glasanjem izabran novi sastav OS SBiH Banovići
 

Vaš komentar na članak: