Vijećnici u Živinicama danas su usvojili Srednjoročnu viziju razvoja za period od 2012.-2016. godine. Živinice bi u ovom periodu trebale doživjeti procvat. Akcenat je stavljen na smanjanje javne potošnje za 30 posto. To bi se ostvarilo smanjenjem broja članova u komisijama, paušala vijećnicima, te smanjenjem broja zaposlenih u javnim ustanovama. 

 
 „To ne znači, istakao je Hasan Muratović načelnik općine, da će doći do otpuštanja, nego neće biti novih zapošljavanja, nakon što neko ode u penziju“. 
 
  Također, Živinice bi trebale postati područje u kojem će poljoprivreda doživjeti ekspanziju. U planu su projekti za pokretanje farme koka nosilja i osnivanje poljoprivredne zadruge. U planu je i osnivanje industrijskih zona. Općina će u ovom periodu pokušati da vrati nadležnost predškolskog i osnovnog obrazovanja na lokalni nivo.
 
 Na dnevnom redu današnje sjednice vijećnici su imali 25 tačaka za raspravu, većinom imovinsko pravne prirode.Tako su, između ostalog, imali raspravu o utvrđivanju prosječne cijene kvadrata korisne stambene površine, prijedlog odluka o izmjenama regulacionih planova Ribe i Jezero II i dr./Emina Ibrić/

Općinsko vijeće-ambiciozni razvojni planovi
 

Vaš komentar na članak: