U popodnevnim satima danas je održana 2.Skupština Košarkaškog kluba «Živinice 78», na kojoj je pored uobičajenih tački dnevnog reda za ovakve sjednice, razmatran i usvojen Izvještaj o radu kluba za period  2007. -2009.godina, kao i razmatranje i usvajanje Programa rada kluba za 2009/10.godinu.

  Na svom zasjedanju  izabrani su novi članovi Skupštine, te Upravnog i Nadzornog odbora.U završnici sjednice istaknutim aktivistima kluba, kao i sponzorima uručena su priznanja za doprinos afirmaciji kluba i razvoju košarkaškog sporta.

  «Ranije smo igrali utakmice na asfaltnoj podlozi na domaćem terenu, dok su sada uslovi za rad daleko bolji od kada je izgrađena Gradska dvorana.Ranije nismo imali dvoranu, pa je to bio kamen spoticanja plasmanu u viši takmičarski rang.I kada smo bili nadomak plasmanu u viši rang od presudnog značaja bilo je nepostojanje dvorane, tako da su šansu dobivali oni klubovi  u čijem gradu je bila sportska dvorana.I pored toga mi smo ponosni na stotine košarkaša, naših mladih ljudi koji su igrali za KK «Živinice 78», jer su to danas obrazovani, časni i stručni ljudi, članovi naše zajednice.», rekao je u svom obraćanju predsjednik Skupštine Zdenko Tadić.

  Predsjednik Upravnog odbora Amir Alagić je istakao da je povratak košarke u Živinice obogatio sportsku scenu grada:

  «U minulom periodu  štampali smo Monografiju kluba povodom 30 godina osnivanja, održana je promocija, koja je okupila naše bivše asove i aktiviste kluba, te zvaničnike grada.Od tada smo održali dva turnira posvećena našim poginulim košarkašima Josipu Maunagi i Mili Mišiću, od kojih je prošlogodišnji  bio međunarodnog značaja.Nastojaćemo naredne godine okupiti ekipe iz regiona i jednog našeg premijer –  ligaša».

  Član Upravnog odbora Zoran Lugonjić dao je veliki doprinos obnovi rada kluba i govorio je o svesrdnoj pomoći grada i raznih firmi, bez kojih se ne bi moglo govoriti o obnovi rada.

  «Naše su ambicije velike i od naredne sezone želimo da se uključimo u trku za plasman u viši takmičarski rang.Nedavno smo dobili veliko pojačanje, kada nam je iz SAD pristupio Admir Aljić i velika je uzdanica našeg kluba.Da bi ostvarili svoje ambicije potrebno nam je oko 40 hiljada maraka i nadamo se da te novce možemo obezbijediti».

  Na Skupštini su još govorili Šahbaz Smajić, Almir Šahinpašić i drugi, koji su istakli dosadašnje uspjehe kluba, ali i potrebu još organoizovanijeg rada, posebno s mlađim kategorijama košarkaša.

  Za predsjednika Skupštine KK «Živinice 78» ponovo je izabran Zdenko Tadić, dok je za predsjednika Upravnog odbora, umjesto dosadašnjeg Amira Alagića, izabran Senad Mulavdić.

  Na kraju rada večerašnje Skupštine uručeno je više zahvalnica sponzorima i aktivistima kluba, dok su plakete KK «Živinice 78» dobili Zdenko Tadić, Amir Alagić i Goran Lugonjić./Šefik Gadžo/

 

Skupština KK "Živinice 78"

Uručena Zahvalnica Šahbazu Smajiću /desno/

Plakete za glavne poluge kluba:Lugonjić, Tadić i Alagić
 

Vaš komentar na članak: