Večeras je održana Tematska sjednica Skupštine Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Živinice. Nakon izbora radnog Predsjedništava u kojem su bili predsjednik ove političke partije Abdulah Delić i podpredjesdnici Mehmed Klopić i Advija Čaušević, izvršen je i izbor Verifikacione komisije, čiji je predsjedik Abdulah Mandalović saopštio da Skupštini prisustvuje 59 od ukupno 63 člana.

 
 Abdulah Delić je upoznao prisutne sa potrebom održavanja Tematske Skupštine s obzirom na teško stanje u društvu. Podsjetio je na Konvenciju SDA BiH, koja ima za cilj da jedinstvo Stranke na svim nivoima ojača i da se napravi dobra priprema za naredne izbore. 
 
  "U skladu s tim OO SDA Živinice ima zadatak da izvrši rekonstrukciju Izvršnog odbora, kako nalažu  Odluke Konvencije Stranke, što ćemo danas i učiniti“, rekao je Abdulah Delić. 
 
  Generalni sekretar SDA BiH Amir Zukić govorio je na temu  "Aktuelna politička situaciji u BiH", te značaju Stranke demokratske akcije za opstanak nedjeljive BiH u kojoj svaki građanin ima puna prava na slobodu mišljenja, govora, djelovanja, na slobodu i egzistenciju, bez obzira na nacionalnost.
 
  “Mi smo u kolaiciju sa SDP-om ušli da bi ih držali pod kontrolom i to je jedno vrijeme funkcionisalo, potpisali smo Platformu, ali su u SDP-u  mislili da mi potpišemo a oni da rade po svome!Došlo je do cijepanje koalicije i sada vidimo kuda to vodi BiH. Dok god je SDA organizovana, jaka i jedinstvena, neće se Bosna i Hercegovina podijeliti i u njoj će biti demokratije i slobode. Politička partija koja ima ovakvu strukturu, ima i svoju političku budućnost i smjernice da dugo u BiH bude važan politički faktor”, rekao je Amir Zukić.
 
 U nastavku rada članovi Skupštine su prihvatili ostavke u Izvršnom odburu Zijada Rahimića i Samira Jagodića zbog nespojivosti funkcija, te Mirsada Jašarevića zbog bolesti, dok je Mirsad Šljivić promijenio političku partiju.
 
  Umjesto njih večeras su izabrani drugi članovi, a listi su dodana još 2 člana. Na glasačkom listiću našlo se 6 kandidata u Izvršni odbor OO SDA Živinice, a to su dr.Halid Čokić, Edin Hrvić, Husein Hodžić, Alma Hajdarević, Halid Puzić i Muhidin Muhić./Š.G./
 

Obraćanje predsjednik OO SDA Živinice Abdulaha Delića

Sa večerašnje Tematske Skupštine

O političkoj situaciji u BiH govorio Amir Zukić

 

Vaš komentar na članak: