Večeras je u prostorijama NK Slavena održana izborna Skupština Općinskog fudbalskog saveza Živinice, kojoj je prdsjedavao Enver Mahmutbegović.Odziv predstavnika nogometnih klubova bio je gotovo sto odstotan, jer je bilo prisutno 29, od ukupno 30 članova, koliko broji ova fudbalska asocijacija.

   Nakon utvrđivanja prijedloga kandidata za najvažnije funkcije pristupilo se tajnom glasanju, nakon čega su saopšteni rezultati.Tako je za predsjednika Skupštine OFS Živinice na period od četiri godine izabran poznati sportski radnik Mirzet Hodžić, aktivista u NK Slatina Bašigovci, a za zamjenika je izabran Milo Iljkić, predstavnik NK Mladost G.Živinice.

   „Zahvaljujem se na izboru za ovu važnu funkciju i nastojaću opravdati ukazano povjerenje.Nogomet je na području naše opštine omiljen sporti i gotovo svaka mjesna zajednica ima svog predstavnika u jednoj od kantonalnih liga.Bilo bi dobro da klubovi imaju veću podršku, kako bi što više mladih uključili u organizovano bavljenje sportom“, rekao je nakon izbora za predsjednika Skupštine Mirzet Hodžić /slika na naslovnici/.

   Za predsjednika Izvoršnog odbora OFS Živinice, nakon obavljenog tajnog glasanja, izabran je Ćazim Omić, aktivista u NK Priluku, dok je za zamjenika predsjednika IO OFS Živinice izabran Nazil Kulović iz NK Metalac.

   Na sjednici su izabrani i kandiati iz OFS Živinice za predsjednika Skupštine NS TK, kao i  kandidati za članove IO NS BiH.Takođe, izabrana su pravna tijela OFS Živinice, predsjednik i članovi discipinske  i apelacione komisije./Š.G./

Radno Predsjedništvo  večerašnje Skupštine OFS

Članovi Skupštine OFS Živinice
 

Vaš komentar na članak: