Utakmicama 6. kola nastavljeno je takmičenje u A2 ligi sjever, ponovo na terenu su vidjene zanimljive utakmice sa dosta neizvjesnosti.Maša ekipa igrala je u Tuzli, pružila dopadljivu igru i za dlaku ostala bez bodova.

  Mala dvorana SKPC Mejdan. Sudije: Z. Mioković i D. Memić (oba iz Tuzle). Tehnička greška: Dorić, klupa (Živinice 78 Dino Kafa). Pet ličnih grešaka: Tomić, Bulić (OKK Sloboda), Dorić (Živinice 78 Dino Kafa).

Rezultati po periodima: 69:66 (15:15, 9:14, 23:20, 22:17).

  OKK SLOBODA: Marković 6, Hadžimehmedović 10, Bulić 30, Radić, Hodžić 15, Tomić 4, Divković, Rahmanović, Ahmedić 2, Bradvić, Džuderija 2.
Trener: A. Hodžić

  ŽIVINICE 78 DINO KAFA: Košpić 6, Užičanin, Zukić, Alić, Dorić 19, Meštrić 15, Taletović 6, Džananović 10, Salihbegović, Imširović, Đulović 10.Trener: M. Sović

  U Tuzli se igrao derbi ovog kola između domaće Slobode i gostiju iz Živinica. Sloboda je željela nastavak dobre serije koju je imala prije pauze, dok su u Živinicama željeli pobjedom da se izvuku iz donjeg djela tabele i krenu prema gore.

   Gosti iz Živinica do poluvremena su pokazivali veći žar i borbu za pobjedom  te su na poluvrmenu vodili sa +6 . U drugom djelu Sloboda naprosto pojačava odbranu i u napadu naprosto rešeta koš gostiju preko raspoloženih Bulića i Hodžića. Gosti se koliko toliko drže, ali u ovoj utakmici najviše ih je koštalo 10 promašenih zicera (u čemu je prednjačio centar Košpić sa 6 promašenih zicera ), što je u konačnici donjelo +3 za domaću ekipu.

  U domaćem sastavu su se istakli Bulić sa 30 poena i kapiten Hodžić sa 15 , dok kod gostiju najefikasniji bili su Dorić sa 19 i Meštrić sa 15.

Vaš komentar na članak: