Mjesec april u školama je poznat kao «takmičarski mjesec»,   već drugog dana dokazuje ovu tezu,pa je tako je 2. i 3. aprila tekuće godine planirano Općinsko takmičenje iz "Projekta Građanin" za područje Općine Živinice

  Projekat Građanin je projekat u kojem učenici u okviru predmeta demokratija i ljudska prava u srednjim skolama, te u osnovnim iz predmeta građansko obrazovanje izaberu jedan problem iz domena javne politike te rade na istrazivanju tog problema,analizu zakona koji reguliraju  oblast iz koje se problem izucava te predlazu alternativne mjere ,takođe i predlazu politiku svoga odjeljenja odnosno mjere koje mogu sami impentirati,te na kraju se vrsi realizacija svega planiranog.Kako nas je upoznao profesor Ramiz Glavić-općinski koordinator Civitasa BiH,ove godine je sve spremno za ovo takmičenje takođe je važno istaći da će u ovom takmičenju učešće uzeti svih devet osnovnih škola koje djeluju na našoj općini kao i dvije srednje škole.

   Prema rječima profesora Glavića Živinice vrijede za jednu «najdemokratičniju» općinu jer su prepoznatljive sa dosadanjim uspjesima nasih učenika kako kroz takmičenje iz Projekta Građanin tako i kroz rad Mreže mladih Civitasa BiH,lokalnog centra Živinice.

  Kako je gore vec navedeno takmicenje pocinje u petak drugog aprila sa pocetkom u 14:00 casova gdje ce se ovog prvog takmicarskog dana takmiciti ucenici u konkurenciji srednjih skola,za drugi takmicarski dan odnosno subotu je planirano svecano otvaranje u 9 časova te takmicenje u konkurenciji osnovnih skola.Proglasenje pobjednika je planirano u 15 časova.

   Na kraju svim učenicima,ucesnicima ovog takmičenja želimo sreću na takmičenju i neka najbolji pobjedi./Press sluzba Mreze mladih Civitasa BiH,lokalni centar Živinice/

Gimnazijalci-prošlogodišnji pobjednici Projekta Građanin
 

Vaš komentar na članak: