Danas je održano takmičenje osnovnih  škola opštine Živinice iz košarke (djevojčice), a domaćin je bila Druga osnovna škola. Nakon nekoliko uzbudljivih susreta na kraju turnira smo dobili najuspješnije ekipe.

  Prvo mjesto osvojila je ekipa  Druge  osnovne škole Živinice, koja je u finalu pobijedila ekipu Prve osnovne škole,  sa rezultatom  22:13. Dakle, 2. mjesto je Prva osnovna škola, a treće su djevojčice Osnovne škole Šerići.

  Za ekipu Druge osnovne škole nastupile su Azra Osmanbegović, Aida Vrbić, Halida Krajšnik, Lejla Imamović, Jasmina Bojagić, Enisa Bajramović, Belma Aljić, Emina Bojagić, Alma i Emina Jusupović, Alma Aličić i Elma Hodžić.

  Nakon što su djevojčice Druge osnovne škole osvojile prvo mjesto njihov trener i profesor tjelesnog odgoja i sporta Vahid Dedić je rekao:

  "Imamo vrlo dobru generaciju naših košarkašica, koje vole ovaj sport, redovno treniraju, a mnoge od njih su i članice KK Milenium, tako da su već uspješno savladale vještine koje traži ova sportska disciplina".

  Na turniru osnovnih škola, koji je održan u okviru opštinskog takmičenja, primjetno je da nisu učestvovale sve škole, pa bi ubuduće u intersu mladih bilo dobro da niko ne izostaje, kako bi se svim školama pružila prilika da pokažu koliko znaju iz ovog zanimljivog sporta./Š.G./                                                        

Učesnice takmičenja nakon održanog finalnog susreta
 

Vaš komentar na članak: