Osnovna škola Đurđevik ponovo je bila domaćin i organizator Likovne kolonije, koja se održava po 14.puta bez prekida. Inicijator i utemeljitelj ove jedinstvene kulturne manifestacije u BiH bio je nastavnik Likovnog vaspitanja Rahman Šabanović, naš poznati umjetnik.

 "Radujem se što se likovni susreti učenika osnovnih i srednjih škola nastavljaju i poslije mog odlaska u penziju, što me i najviše raduje", rekao je Šabanović.

 Direktorica OŠ Đurđevik Mirzeta Abadžić pozdravila je učesnike manifestacije i poželjela im uspjeha u svom stvaralaštvu:

 "Likovno  stvaralaštvo je omiljeno među našim učenicima i nastojaćemo svake godine organizovati ovakve susrete. Do sada je našu školu ovom kolonijom posjetio veliki broj učenika iz svih gradova BiH. Manifestacija se održava  od 1999.godine i svaki puta dobijemo kvalitetna likovna djela, koje stručni žiri nagrađuje prigodnim priznanjima",rekla nam je direktorica Mirzeta.

 Likovnu koloniju u OŠ Đurđevik proglasio je otvorenom  općinski načelnik mr.Hasan Muratović, koji je svim učesnicima poželio uspjeha u stvaralaštvu. Za sve učenike obezbijeđen je papir za rad, a ostali materijal i pribor učenici donose po želji.Tehnika rada je po slobodnom izboru učesnika. /Š.G./

Vaš komentar na članak: