Među osnovcima Tuzlanskog kantona održavaju se razna takmičenja u okviru nastavnih predmeta, sporta i drugih aktivnosti.Tako je u subotu Osnovna škola Gračnica bila domaćin Optinskom takmičenju iz Engleskog jezika.

 
 Takmičenje je održano za učenike sedmih, osmih devotogodišnje škole, te završne razrede osmih osmogodišnjeg školovanja i devetog razreda devetogodišnje škole, koji su sačinjavali istu kategoriju.
 
 Najboji u konkurencij VII razreda bili su učenici OŠ Đurđevik, OŠ Šerići, dok je 3.mjesto pripalo Prvoj osnovnoj školi Živinice.
 
 U kategoriji VIII/9 razreda 1.mjesto osvojila je OŠ D.Višća, 2. OŠ D.Dubrave i 3. OŠ Šerići.
 
 U kategoriji završnih razreda 8/8 i 9/9 poredak je slijedeći: 1.Prva osnovna škola Živinice, 2. OŠ Bašigovci i 3. OŠ Đurđevik.
 
Rezultati u pojedinačnoj konkurenciji
 
  Nakon zbrajanja osvojenih bodova došlo se i do najboljih pojedinaca učenika osnovnih škola općine Živinice. U konkurenciji VII razreda 1.mjesto osovjio je Mirnes Muminović-OŠ Đurđevik, 2.Edita Kasapović-Druga OŠ Živinice i 3.Adnan Kamberović-OŠ Šerići.
 
 U konkurenciji učenika VIII/9 razreda 1.mjesto osvojila je Džana Trumić-OŠ D.Višća, 2. Melina Hadžić-OŠ D.Dubrave i 3. Dženita Đulović-OŠ Šerići.
 
 U konkurenciji maturanata  VIII/8 i XI/9 razreda 1.mjesto osvojio je Jasmin Vićentijević-Prva OŠ Živinice, 2. Merima Muhić-OŠ Gračanica i 3.Tarik Hadžikić-Prva OŠ Živinice.
 
 Osnovna škola Gračanica bila je uspješan domaćin učeničkom takmičenju, o čemu nam je direktorica Zehrina Vrtagić rekla:
 
 "Drago mi je da smo bili domaćini općinskog takmičenja i da smo obezbijedili potrebne uslove da se svi učesnici dobro osjećaju u našoj sredini. Učenici su pokazali veoma dobra znanja, što najbolje govori da naše škole poklanjaju veliku pažnju realizaciji programskih sadržaja iz svih nastavnih predmeta, pa i Engleskog jezika"./Š.G./
 

OŠ Gračanica uspješan domaćin učeničkog takmičenja
 

Vaš komentar na članak: