Osnovnu školu Šerići pohađaju učenici s područaja  mjesnih zajednica Šerići, Suha, Priluk i dio MZ Barice. Kraj prvog polugodišta ovdje dočekuju sa značajnim rezultatima postignutih u okviru redovne nastave i slobodnih učeničkih aktivnosti. Školu pohađa  663 učenika, od toga u područnoj školi u Priluku 94, a u Suhoj 145 učenika, razvrstani su u 29 odjeljenja, 15 u razrednoj i 14 u predmetnoj nastavi. O djeci brinu i sa njima rade 54 zaposlenika u školi, od čega je 42 nastavnog osoblja.

  Uspjeh bi mogao biti i bolji kada bi se poboljšali uslovi rada u školi, na čemu je već mnogo učinjeno, o čemu direktor škole Jasmin Pepić kaže:

 „ Naši školski objekti su poodavno izgrađeni, pa je potrebno mnogo sredtava za njihovo održavanje.U toku rata u našoj školi su bile smještene izbjeglice, njih nekoliko hiljada dok su djeca nastavu pohađala u društvenom domu. Takve su bile okolnosti i naravno da je to ostavilo posljedice. Poslije rata uspjeli smo nešto da uradimo na sanaciji objekata ali posla ima još puno. Od krupnijih projekata izdvajam da smo uspjeli u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, a uz veliku podršku Asmira Hasića, zastupnika u Skupštini TK sa ovog područja, urediti mokri čvor. Danas je on primjeren broju učenika u školi i njihovom uzrastu. Na isti način smo uspjeli da poboljšamo grijanje u školi, zamijenjen je glavni kotao i sada je, možete to i da osjetite ugodno boraviti u školi".

 Mladim školarcima u Šerićima je sada najpotrebnija sala za tjelesni odgoj, koja je zatvorena i nije za upotrebu!

  "To je još jedan veliki problem koji imamo, fiskulturna sala također nadam se da ćemo uz podršku Ministarstva uspjeti da riješimo do kraja godine. Sala je zaista devastirana, pod je propao pa je i rješenjem kantonalnog inspektora za rad i obrazovanje izdata zabrana njezinog korištenja. Ovih dana je počela adaptacija oštećenih dijelova dvorane i dobro bi bilo da za II polugođe bude spremna za nastavu tjelesnog odgoja. Djeca sa ovog područja izuzetno vole sport, pokazuju to rezultati koje imamo na takmičenjima pa se nadam da neće još dugo čekati“, kaže nam direktor Pepić.

  Uz Ministarstvo i zastupnika Hasića, direktor Pepić posebno naglašava podršku roditelja koji su u realizaciji svih ovih projekata bili aktivni sudionici. Osim ovog velikog projekta u planu su još i zamjena stolarije, te nabavka tri kompleta učioničkog namještaja./M.Čajić/

OŠ Šerići-još samo da je sala za tjelesni odgoj

 

Vaš komentar na članak: