Danas je na svečan način u OŠ Šerići obilježen 20.maj, Dan škole. Tim povodom u mjesnom Domu kulture izveden je prigodan kulturno zabavni progam, koji su pripremili nastaavnici sa svojim učenicima.

  Direktor škole Munib Pepić pozdravio je veliki broj prisutnih na svečanosti, koji su ispunili salu do posljednjeg mjesta i upoznao ih sa kraćim istorijatom nastanka osnovnog obrazovanja u ovom kraju, koje je započelo u starom zadružnom domu u Priluku školske 1947/48.  godine, da bi u novoj osmorazrednoj školi 1968.godine započela s radom OŠ Fadil Jahić Španac.Od 1993.godine škola mijenja naziv u JU OŠ Šerići u Šerićima.

  Danas se odgojno obrazovni proces odvija u centralnoj školi Šerići i podrčnim odjeljenima Suha i Priluk, koje pohađa ukupno 730 učenika, raspoređenih u 30 odjeljenja, od čega 17 u razrednoj i 13 u predmetnoj nastavi. O postignutim rezultatima tokom tekuće školske godine direktor Munib Pepić je rekao:

  „Ove godine svoje osmogodišnje školovanje završava 44. generacija učenika.Ukupno 118 učenika osmih razreda završava osnovno obrazovanje, uz napomenu da u ovoj generaciji imamo 25 učenika, koji imaju sve odlične ocjene u toku svih osam razreda svog dosadašnjeg školovanja.Za učenika generacije konkurisalo je 8 učenika, čija je porcedura izbora u toku!

  U svom dosadašnjem radu škola je postizala zapažene rezultate, a na raznim takmičenjima u svim oblastima nauke, kulture, stvaralaštva i sporta osvajana su najsjajnija odličja.Najviše smo postigli iz Civitasa, biologije, engleskog jezika, tehničkog stvralaštva, odbojke i likovnog stvaralaštva.Naši učenici zauzeli su prva mjesta i plasirali se na kantonalna, federalna i državna  takmičenja. Iz hemije, matematike i fizike takođe su postignuti su zapaženi rezultati“.

   Najbolje rezultate Šerićani su  postigli iz tehničkog stavaralaštva.Mladi tehničari sa nastavnikom Suadom Pekmićem su se plasirali na državno prvenstvo koje će se održati u Velikoj Kladuši i biolozi na čelu sa porfesorom Mustafom Muhićem, koji su se plasirali na  takmičenje F BiH.Mlada karatistkinja Edina Nuhanović okitila se titulom najbolje sportašice općine Živinice za 2010.godinu.

  O narednim zadacima na poboljšanju uslova rada škole direktor Pepić je posebno istakao:

  „Menadžmen škole će zajedno sa svim uposlenicima, Školskim odborom i Vijećem roditelja uložiti potrebne napore na zamjeni dotrajalog kotla centralnog grijanja, renoviranja sale za tjelesni odgoj, dogradnju sanitranog čvora, uređenja školskog dvorišta i uz pomoć Direkcije za ceste TK izgraditi trotoar na regionalnom putu“.

  Za uspješnu saradnu tokom ove školske godine predstavnici OŠ Šerići uručili su praznanja firmama koje su pomagali školi, kao i pojedincima koji su doprinijeli realizaciji školskih zadataka.

  U kulturno zabavnom dijelu programa nastupio je školski hor, folklorna sekcija, izvedena je drama Djevojačka priča, recital Dječija planeta, učnici iz područne škole Suha izveli su Ilahije, dok su se njihovi vršnjaci iz područne škole Priluk predstavili recitalom./Š.Gadžo/

Nastup folklorne sekcije koja u svojim takmičarskim nastupima bilježi prvo mjesto na općinskom i drugo na kantonalnom  stvaralaštvu

Školski hor nastavnika Vahida Hajdarhodžića

Direktor Pepić uručuje zahvalnicu predsjedniku UG Jezero Amiru Tursunoviću

Recital učenika područnog odjeljenja Priluk

Aplauzima za uspješan nastup nagrađena i mlađa folklorna grupa profesorice Muhibe Poljić
 

Vaš komentar na članak: