Nadzorni odbor živiničke firme Konjuh izabrao je na sjednici novog direktora svog kolektiva.Nakon Almira Šahinpašića i Eldina Brčaninovića, treći poslijeratni generalni direktor D.D.Konjuh postao je Osman Abadžić, dipl.ecc.

  Abadžić je radio na raznim rukovodnim funkcijama u Konjuhu, a posljednjih dva mandata bio je izvršni direktor za finasije.Poznat je i kao aktivista, koji je jedan mandat proveo kao vijećnik u OV Živinice.

  Nakon izbora na vruću direktorsku fotelju izjavio je:

  "Znamo da je Konjuh u velikim teškoćama, da je prošlu poslovnu godinu završio s gubitkom, a da i ove ne očekujemo povoljnije rezultate.Ali, ovo je za mene izazov s kojim se želim suočiti i uz pomoć saradnika i svih zaposlenih nastojati da Konjuh vratimo na puteve uspjeha i značajnog privrednog subjekta u našoj državi".

  Konjuh je tokom duge istorije od preko 125 godina postojanja mijenjao koncepcije, organizaciju rada, proizvodne programe, imao uspone i padove, stizao do svih svjetskih tržišta sa stolovima, stolicama i drugim proizvodima, pa ostaje nada da bi s novim direktorom Abadžićem Konjuh mogao ponovo putevima ranijih uspjeha!/Š.G./

Osman Abadžić-povratak Konjuha među uspješne privredne subjekte

 

Vaš komentar na članak: