Danas je u  okviru obilježavanja Dana oslobođenja Živinica svečano otvoren novi stadion Nogometnog kluba Gornje Dubrave.Tim povodom okupile su se sve kategorije kluba, mještani i gosti.Svečana ceremonija presjecanja vrpce pripala je predsjedniku  NK G.Dubrave Esadu Kitiću, predsjedavajućem OV Živinice Mehmedu Klopiću i predsjedniku Nogometnog saveza općine Živinice Ćazimu Omiću.

 U svečanoj besjedi predsjednik Kluba i MZ G.Dubrave Esad Kitić je rekao:

 "Čast je danas biti ovdje u ovom istorijskom trenutku za razvoj sporta u G.Dubravama, posebno nogometa. Po prvi puta naša omladina će igrati utakmice na svom terenu i više nećemo biti gosti kod drugih klubova. Ovo je bilo minsko polje, koje je sada pretvoreno u sportski teren, a koji ćemo u dogledno vrijeme proširiti na površinu od 50 dunuma.Nakon što smo formirali nogometni klub prije pet godina uspjeli smo dobiti i teren, koji bi vjerovatno bio uzurpiran. Imamo priliku da stručnim radom podignemo nivo nogometne igre", rekao je Kitić.

 Čestitke povodom otvaranja novog nogometnog terena velikom broju okupljenih mještana uputili su predsjedavajući OV Živinice Mehmed Klopić i predsjednik Nogometnog saveza općine Živinice Ćazim Omić.

Nogometaši se bore za ulazak u Drugu ligu TK

  Kapiten ekipe G.Dubrava Nehrudin Dedić se zahvalio svima koji su pomogli gradnju stadiona i obećao nove pobjede:
  "Teško je igrati bez svog terena, sada imamo svoj teren i to će nam pomoći da lakše dođemo do Druge lige TK".

  Iako su bili gosti na svakoj utakmici nogometaši G.Dubrava vode na tabeli Treće lige TK sa 25 bodova. Prema riječima trenera Envera Mumića pitanje prvaka rješiće se u dva posljednja kola i ovdje su svi optimisti da će od naredne sezone i na novom terenu G.Dubrave igrati u Drugoj ligi TK.

 Za Dubrave su ove sezoni igrali Namik Hadžić, Safet Mumić, Nehrudin i Zehrudin Dedić, Mirhat Meštrić, Anis Karić, Mehdin Šljivić, Samir Kitić, Damir Šehić, Nedim Šljivić, Jasmin Dedić, Jasmin Rizvanović, Mensur Dedić, Edis Mujanović, Muamer i Eldin Dedić.

 U NK G.Dubrave velike nade polažu u mlađe kategorije, od pionirskih selekcija, jer je, kako kažu, oslonac na mlađe snage budućnost nogometa u ovom mjestu!/Š.Gadžo/

Simboličnim presjecanjem vrpce otvoren novi stadion

Esad Kitić-od minskog polja do stadiona

Sve selekcije sa gostima iz Kalesije

Fudbaleri i uprava NK G.Dubrave

Uprava-zaslužni za formiranje kluba i gradnju terena

Nakon svečanog otvaranja na stadionu se zaigralo narodno kolo, a slavlje je potrajalo
 

Vaš komentar na članak: