Danas je održana 29.redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice, za koju je bilo predviđeno 26 tačaka dnevnog reda. Međutim, nakon četveročasovnog rada s pauzama, kada je predsjedavajujući Općinskog vijeća Živinice mr.sci.Mehmed Klopić, stavio na glasanje usvajanje dnevnog reda, predložene tačke nisu dobile potrebnu većinu, pa dnevni red nije usvojenje i sjednica je prekinuta.

 Kamen spoticanja oko usvajanja dnevnog reda bile su odluke o izmjenama regulacionih planova u gradu, te nejednakog tretmana podnosioca pojedinih zahtjeva za izmjene tih planova, kako se moglo zaključiti na osnovu vođenih rasprava od strane vijećnika.

 Za sutra je zakazana vanredna sjednica Općinskog vijeća Živinice, na kojoj bi se razmatrala problematika stanja deponije smeća na Površinskom kopu Višća.

  Poznato je da se deponija protekle sedmice zapalila, što je mještanima Višće nanijelo mnogo teškoća, jer se nečisti zrak širio do naseljenih mjesta, te su ljudi morali napuštati vlastita ognjiišta. To je potrajalo sve dok vatrogasci nisu lokalizovali požar i spriječili širenje svakojakog zagađenog zraka./Š.G./

Danas prekinuta sjednica Općinskog vijeća-a sutra !?
 

Vaš komentar na članak: