Najavljena sjednica Općinskog vijeća Živinice, koju je inicirala nova većina  od 22 vijećnika, ipak se neće sutra održati.Prema riječima predsjedavajućeg Općinskog vijeća Živinice mr.Begana Muhića /slika na naslovnici/, nije bilo uslova za sazivanje sjednice, zato što je sekretar OV na godišnjem odmoru, kao i još nekoliko članova stručne službe OV:

 "Nije bilo moguće održati sjednicu, ne znam čemu takva žurba ako znamo da je avgust rezervisan za godišnje odmore, a tu je i naš veliki praznik Bajram. Inače, od kada je formirana nova većina izloženi smo napadima grupe vijećnika iz drugih stranakla, što nam nije potrebno. Nastojali smo u proteklom periodu ispraviti lošu praksu u određenim oblastima, ali to nekome smeta. Poznato je da postoji elita u kojoj svi imaju svoje kotare-niko nikome ne smeta, a mi to nećemo dozvoliti i ako zatreba pravdu ćemo tražiti preko suda".

 Dakle, konstituisanje Općinskog vijeća Živinice sa novom koalicionom većinom, koju predvode SDA i SDP, ostaje najvjerovatnije do završetka godišnjih odmora, kada ćemo dobiti novog predsjedavajućeg OV i njegovog zamjernika!/Š.G./

Vaš komentar na članak: