Danas je održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Živinice, na inicijativu nove većine od 18 vijećnika, na kojoj je izvršeno razrješenje zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Abdulaha Delića. Još ranije druga većina OV smijenila je predsjedavajućeg OV mr.Begana Muhića, a u međuvremenu je formirana nova većina, koju sačinjavaju: SDA 6 vijećnika, A-SDA 3, SBB 3, SBiH 2, NS Radom za boljitak 2, SDU 1 i nezavisni vijećnik Abdulkerim Durić.

  Pošto je sekretar Općinskog vijeća Suad Avdagić obrazložio da se ova sjednica održava pod specifičnim uslovima, kakvih do sada nije bilo, uprkos što je i u ranijim sazivima OV bilo smjena, ipak su se stekli uslovi za održavanje današnje sjednice.

 Nakon što je razjreješen zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Abdulah Delić, na red je došao i izbor novih čelnika Općinskog vijeća. Sjednicmo je predsjdavao  Esad Kitić, koji je za oba upražnjena mjesta dao riječ predsjedniku Komisije za izbor i imenovanja Mehmedu Alispahiću. Alispahić je pročitao Odluku o imenovanju Eseda Zenunovića iz SBiH za zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Živinice. Pristupilo se glasanju i za imenovanje Zenunovića glasalo je 16 vijećnika, dok je 1 bio uzdržan.

 Za predsjedavjućeg OV predložen je Fahrudin Vejzović iz SDA, za kojeg je glasalo takođe 16 vijećnika i 1 uzdržan glas. Visinu plaće za profesionalno obavljanje funkcije predsjedavajućeg Općinskog vijeća  utvrdioće Komsijja za izbor i imenovanja, a na osnovu važećih zakonskih akata.

 Novoizabrani dužnosnici su se zahvalili na izboru, a  predsjeavajući OV Živinice Fahrudin Vejzović je rekao:

 "Obećavam da ću svoju dužnost predsjedavajućeg obavljati u skladu sa Poslovnikom o radu i drugim aktima, te da ću opravdati ukazano povjerenje. Nastojaću da što prije zakažemo redovnu sjednicu i nastavimo raditi na zadovoljstvo građana koji su nas izabrali u Općinsko vijeće"./Š.Gadžo/

Novi predsjedavajući OV Fahrudin Vejzović zahvalio se na izboru

Nova koaliciona većina Općinskog vijeća

Esed Zenunović, novi zamjenik predsjedavajućeg OV, zahvalio se na ukazanom povjerenju

 

Vaš komentar na članak: