Danas se održava sjednica Općinskog vijeća Živinice, a posvećena je radu javnih ustanova. Međutim, na sjednicu su došli članovi Skupštine vodovoda Priluk-Istok, koji su tražili pomoć za dovršetak vodovoda. Naime, već duže vrijeme u ranije izgrađenom vodovodu sada teče mutna voda, te su primorani na novu investiciju.

 
 "Pokrenuli smo projekat vodosnabdijevanja za 1200 naših mještana i u završnoj je fazi. Urađen je vlastitim prilozima građana ovog dijela Priluka, kao i donacijama Vlade TK, tako da smo reralizovali 80 odsto planiranih radova. Komplet projekat procjenjen je na 160 hiljada KM i uradili smo rezervoar, primarnu vodovodnu mrežu i većim dijelom sekundarnu vodovodnu mrežu (oko 70 odsto). Uradili smo i novu bušotinu, koja garantuje stabilno snabdijevanje vodom, koja je visoke kvalitete i bez hemijskih primjesa", rekao nam je predsjednik Skupštine vodovoda Priluk-Istok Ćazim Aljić.
 
 Bivše izvorište godinama je van funkcije i zbog toga se krenulo u novu investiciju. Od Općineskog vijeća i načelnika općine Živinice Prilučani traže podršku, o čemu Aljić kaže:
 
 "Iz Budžeta općine Živinice za prošlu godinu trebalo nam je za vodovod uplatiti 15 hiljada KM, ali ta sredstva nismo dobili. Mi tražimo da nam se to uplati, kao i da se u Budžetu općine Živinice za 2013.godinu planira još 15 hiljada KM, kako bi dovršili započeti vodovod".
 
 Svakako, podrška Općinskog vijeća Živinice i načelnika Hasana Muratovića nije izostala,  pa će se nastojati pregovorima sa predstavnicima RMU Banovići doći do dijela sredstava za dovršetak vodovoda, jer odlagalište ovog ugljenokopa na domak Priluka šteti izvorištima sa kojih se ovaj dio naselja do skoro snabdijevao pitkom vodom!
 
  Nakon rasprave o problemu mještana Priluka uslijedila je pauza na 2.redovnoj sjednici Općinskog vijeća, koja je u nastavljena  nakon 13 sati raspravom  o javnim preduzećima općine Živinice, a prva na redu bila je Radiotelevizija Živinice, potom se raspravljalo o Horizontali, poslije koje je u večernjim satima prekinut dalji rad 2.redovne sjednice Općinskog vijeća Živinice. /Š.G./ 
 

Članovi Skupštine prilučkog vodovoda 
 

Vaš komentar na članak: