Povodom napada na općinskog vijećnika i zamjenika predsjedavajućeg OV Živinice Zahida Mušića, danas je održana press konferencija u maloj sali Općinskog vijeća, na kojoj su novinarima govorili predsjedavajući Esed Zenunović i napadnuti Zahid Mušić.

 Prethodne noći u 1,30 sati na privatnu kuću izabranog vijećnika i zamjenika predsjedavajućeg OV Živinice  Zahida Mušića izvršen je napad, kojom prilikom su uništeni izlozi i prozori na stambeno-poslovnom prostoru u kojem imenovani živi, iza prodajnog marketa Konzum u Živinicama.
 
 "U momentu napada u kući su se nalazili pomenuti vijećnik i njegova porodica. Napad na nosioca funkcije općinskog vijećnika i na zamjenika predsjedavajućeg OV Živinice je napad na općinu Živinice, na sve građane ove općine u čije ime vijećnik vrši pomenutu funkciju. Zato je neophodno da nadležni organi, a prije svega policija, preduzmu odgovarajuće mjere u cilju prevencije ovakvih ataka na vijećnike OV Živinice, njihve porodice i njihovu imovinu", rekao je predsjedavajući OV Živinice Esed Zenunović.

 U ime OV Zenunović zahtjeva od nadležnih državnih organa, a posebno policije i tužilaštva, da preduzmu najenergičnije mjere kako bi se pronašli i procesuirali nalogodavci i počinioci ovog napada.

 Prijetnje i preko mobilnog uređaja

 Napadnuti vijećnik Zahid Mušić je pobliže objasnio kako se sve dogodilo i najavio moguće počinioce:

 "Ovo  što se meni sinoć dogodilo ne bih nikome poželio. Napad na mene i moju porodiu je napad na mene od onih koji nisu željeli da budem izabran za predsjedavajućeg OV, prilikom nedavnog prekomponovanja ovog zakonodavnog organa naše općine. Meni je bilo prijetnji od pojedinaca, zatim poruka na mobilni telefon, ali to nisam smatrao tako opasnim činom. Polupana su mi sva stakla, izlozi, a osim mene, supruge i djece, u kući je bila i moja oboljela majka. Nakon svega zatražio sam policijsku zaštitu, jer je ovo bio  napad na moj život i moju imovinu. Policiji sam rekao na koga sumnjam, a na njima je da utvrde istinu! Što se tiče moje nove pozicije u OV, dajem je na raspolaganje bilo kojoj većini političkih partija u Općinskom vijeću, bez obzira o kojoj se većini radilo", rekao je Mušić.

  Zbog najnovijih neželjenih događaja, nastavak 11. redovne sjednice OV Živinice, koja je bila zakazana za danas u 14 sati, odgođena je do naredne sedmice, a o nastavku javnost će biti blagovremeno obavješten/Š.G./

Sa današnje press konferencije
 

Vaš komentar na članak: