Za utorak, 19.juni zakazana je 10.redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice, na kojoj će biti predloženo 17 tačaka dnevnog reda.Vijećnici će raspravljati o budžetu općine Živinice za 2010.godinu, Programu rada Općinskog vijeća, preispitivanju Odluke o utvrđivanju kritrija za imenovanje na upražnjene pozicije općinskih tijela  i dopunama Pravilnika o radu Vijeća, te o raznim odlukama i njihovim izmjenama, među kojima su naknade za predsjedavajućeg OV Živinice i njegove zamjenike, kao i članova OV, podnijeće se informacija o stanju agrara na području općine Živinice i dr.

  Kada je riječ o Nacrtu budžeta za tekuću godinu predviđeno je da ukupno raspoloživa sredstva budu 12 970 947,00 KM.Ovoliki fond bi se trebao popuniti prihodima od poreza ( 7 228 250,00 KM) , neporeznim prihodima i tkuće potpore.

  Predpostavljamo da će najviše vremena prilikom rasprave o ovoj temi vijećnici utrošiti na raspodjelu sredstava općinskog budžeta.Istina, ranijih godina je mnogo učinjeno na asfaltiranju seoskih puteva pa će u tom dijelu biti manja potrošnja. Ali, selo ide dalje, pa će trebati sredstava za ostale infrastrukturne djelatnosti.Svakako, mnogo čega nedostaje i gradu, kao što je rješavanje problema vodosnabdijevanja i toplifikacije, na čemu se  radnijih godina nije gotovo ništa uradilo.

 Malo sredstava , a mnogo želja biće teško uskladiti, pa otuda i predpostavka da bi rasprava o budžetu mogla duže potrajati!/Š.G./

Vaš komentar na članak: