Danas je firma Pavić-Komerc iz Tuzle organizovala prezentaciju novog sanitetskog vozila Citroen Yumpi, namjenjeno za prevoz bolesnka, pretežno za potrebe službi hitne pomoći. Firma je prepoznatljiva po prodajnom servisu popularnih Citren vozila u Autokući u Ljepunicama, kraj magistralnog puta Tuzla-Orašje.Već dugi niz godina firma uspješno sarađuje sa zdravstvenim ustanovama. Današnja prezencacija saniteskog vozila bila je isporuka za Dom zdravlja u Tešnju. Direktor i vlasnik firme Mijat Pavić ističe da je promocija privukla pažnju djelatnika zdravstvenih ustanova i da su na području BiH do sada isporučili preko stotinu saniteta, ponajviše u Krajini:

 
 „Dimnezije vozila odgovaju  za te namjene, opremljen je najsavremenijom opremom, ima 3 sjedeća mjesta i ležaj, te nosač za infuziju, kisik, krovni ventilator, grijanje, kao i zvučnu i svjetlosnu  signalizaciju vidljivu na vozilu. Prednost ovog specijalizovanog vozila u odnosu na stari model saniteta je u njegeovoj širini, duži je, viši, što znači komforniji, tako da ispunjava osnovne uslove za koje je namjenjen“, ističe direktor Pavić.
 
 Sanitetska vozila Pavić Komerca nlaze se gotovo u svim domovima zdravlja i bolnicama širom BiH, kao što je Cazin, Bihać, Bužim, Zenica, Brčko, Bijeljina, širom Hercegovine i drugih mjesta. Vrijednost saniteta se određuje prema opremi i doradi po želji naručioca, tj.određene zdravstve ustanove. Cijene su konkurentne i prihvatljie. U ponudi domovima zdravlja je i mogućnost zamjene starijh saniteta, te ugradnja nove opreme umejsto stare.
 
Kvalitet  omogućio  stalno povećanje prometa
 
  U Pavić Komercu, pored pomenutog programa, sve više obavljaju isporuku i ostalih specijaliozovanih vozila, kao što su hladnjače, vatrogasna vozila, vozila za pogrebne usluge i ostalo što zahtijeva tržište. Višegodišnje iskustvo i stručan rad svrstavaju Pavić Komerc među najuspješnije servise kod nas.Firma je osnovana 1981.godine, da bi od 1998.godine Pavić-Komerc zvanično postao  zastupnik  prodaje vozila ugledne svjetske firme Citroen. Uz veliki napor i trud firma se iz godine u godinu gradila i proširivala, shodno zakonskim odredbama proizvođača.
 
  „Firma je stabilna, sa blagim povećanjem prometa svake godine. Imamo savremen servis sa pratećom opremom, prodavnicom i ugradnjom rezervnih dijelova, koji nam dolaze dva puta sedmično direktno iz tvornice. Zaposleno osoblje se redovno edukuju u skladu s najnovimjim promjenama i tehnološkim dostignućima savremene proizvodnje Citroenovih automobila“, objašnjava nam direktor Atuo kuće Pavić Komerc –Mijat Pavić.
 
  Pavić-Komerc trenutno broji 20 zaposlena radnika za koje se redovno izmiruju Zakonom predviđene obaveze, s tim da se svake godine učenici – praktikanti primaju na razne obuke,  od kojih pojedini i ostanu stalno zaposleni po završetku školovanja.
 
  U Bosni i Hercegovini ova firma slovi za najopremljeniji, najorganizovaniji i najiskusniji servis sa dugogodišnjom tradicijom Citroënovih vozila./Š.Gadžo/
 

Savremen, nov i praktičan

Unutrašnjost  novog sanitetskog vozila

Direktor i osnivač Mijat Pavić-prodali preko stotinu saniteta širom BiH
 

Vaš komentar na članak: