Vrijedni članovi Planinarskog društva "Drenik" Živinice organizuje novi poduhvat, ovoga puta riječ je o usponu na Triglav. Putovanje u Sloveniju predviđeno je za 30.avgust, a dolazak na Bled je u popodnevnim satima istog dana. Prema riječima predsjednika Upravnog odbora Drenika Seada Muratovića, planinari ovog udruženja bili su na mnogim usponima u BiH i šire, a Triglav je jedan od najvažnijih:

  "Poznato je da je riječ o jednom od najviših vrhova Evrope od 2864 metra nadmorske visine i to je san svakog planinara da dostigne i taj cilj. Mi smo pružili priliku našim članovima, ko želi taj izazov da iskoristi priliku, tako da ovo putovanje ide na račun svakog pojedinca. Uslovi su povoljni i za "operaciju Triglav" treba uplatiti 180 KM, a osim Triglava imaćemo priliku posjetiti još neke turističke znamenitosti ovog kraja", kaže Muratović.

  Na trodnevnom putovanju ka Triglavu i nazad živinički planinari će steći još jedno iskustvo više i u svoju bilježnicu unijeće osvojen jedan od najvećih vrhova Evrope./Š.G./

Triglav-novi izazov živiničkih planinara

 

Vaš komentar na članak: