Iako su jutros temperature bile na -18  stepeni to nije omelo planinare da organizuju 5. tradicionalne Novogodišnje susrete.I ovoga puta na platou ispred hotela Konjuh okupili su se planiari s područja Tuzlanskog kantona, iz Srebrenika, Tuzle, Banovića, Orašja, Brčkog, Lukavca i drugih gradova.

  Od sekretara Drenika Mevludina Nukića saznajemo da su sve pripreme na vrijeme obavljene:

  «Stazu smo juče dovršili, istina zbog niskih temperatura ona je nešto kraća, tako da ćemo autobusom ići do kapije PK Višća, a potom pješice dionicom Jahići i Njivice kod planiarske kuće.Tamo je već vatra naložena, priprema se za sve učesnike planianrski grah, biće i toplih napitaka koji će sve učesnike ugrijati kraj ovog snježnog pokrivača».

  Među planinarima ima djece iz onsnovnih škola do onih najstarijih koji su odavno zašli u pozniju životnu dob.Ističu da im niske temperature neće biti smetnja da izvrše ono što su planirali, a to je put ka centru živiničkih planinara, na Njivicama podno Konjuh planine.

  Od mlađih planinara Drenika pomenućemo učenike osnovnih i srednjih škola Safetu Iljkić, Elviru Junuzović, Zemru i Zejnu Muratović i Halila Talovića, koji nam rekoše da im je današnji pohod na Konjuh veliko zadovoljstvo.

  Prije polaska na Njivice plninarima se obrati predjsdenik Drenika Sead Muratović, koji je dao uputstva kojih se trebaju svi pridržavati, kako bi današnji plan Petih Novogodišnjih susreta bio u potpunosti realizovan./Na naslovnici Sead Muratović/-Prilog Š.G.

Sekretar Dino-sve spremno za pokret

Ne smeta im zima-mlađi članovi pohoda na Konjuh

Posljednji dogovor prije polaska

A sada pokret!
 

Vaš komentar na članak: