U živiničkom prvoligašu Slavenu veliku pažnju poklanjaju radu s mladima, tako da svakodnevno na stadionu pored Oskove treniraju neke od selekcija ovog poznatog kluba.Niz je brojnih fudbalera koji su tokom proteklih decenija stasali do najboljih evropskih ligaša, a Borisu Živkoviću je uspjelo da sa Bajerom iz Leverkusena stigne do samog finala Kupa evropskih šampiona.

  Posjetili smo najmlađu, pionirsku selekciju Slavena, za čiji rad je zadužen trener Avdo Salkić, profesor tjelesnog odgoja i sporta, inače bivši uspješan fudbaler Slavena, Budućnosti i tuzlanske Slobode.Svoje bogato iskustvo prenosi na mlađe generacije, o kojima kaže:

  „Mladi vole nogomet i trudim se da im pružim što više znanja iz ovog popularnog sporta.Konkurencija  za prvu ekipu, koja se takmiči u Ligi TK, je velika.Imamo 25 pionira, redovno dolaze na treninge i veoma je teško sastaviti 11 najboljih.Zadovoljni smo postignutim na kraju polusezone i na tabeli smo plasirani odmah iza pionira tuzlanske Slobode.Dvije najbolje plasirane ekipe u ovoj ligi stiču pravo učešća u završnici najboljih pionirskih ekipa Tuzlanskog kantona“.

  Pioniri Slavena su u polusezoni zauzeli drugo mjesto.Imaju 18 bodova i opasni konkurent za drugu poziciju je Budućnost iz Banovića.

  „Budućnost takođe ima jaku ekipu, ali mi smo juče, u subotu, bili bolji i na njihovom terenu smo pobijedili 1:0. Naši  talentovani igrači su tom pobjedom najavili rezervaciju drugog mjesta, jer nam je Sloboda previše odmakla i oni će sigurno biti prvaci“, kaže profesor Avdo Salkić.

   Jedini gol za Slavenove pionire postigao je Azur Subašić.

  Za prvu postavu  pionirske ekipe Slavena konkurišu Melis i Adis Havkić, Nedim Čerkezović, Enis i Kadir Mašić, Almir Mešanović, Edin Hodžić, Azur Subašić, Ado Beganović, Jasmin i Zijad Brčaninović, Arnel Berbić, Amar Bešić, Esnaf Jakubović, Safet Dautović, Hariz Fejzić, Hariz Brkić, Sendin Bešlija, Ramo Šarić, Alen Trumić, Amer Šećerović, Zlatko i Selmin Halilović, Sadmir Ramić, Dženan Salkić, Salmedin Hasić, Hariz Abdulahović, Belmin Merdanović i Adel Ferhatbegović./Š.G./

Pioniri Slavena sa trenerom Salkićem
 

Vaš komentar na članak: