Udruženje mladih Plamen nade u okviru kampanje "Hajmo u kino" pokušava oživjeti kulturnu scenu Živinica organizovanjem kino projekcije u saradnji sa Bosanskim Kulturnim Centrom Živinice. Kino projekcija filma „Good Will Hunting“ („Dobri Vil Hanting“) će se održati u petak, 17.5.2013. godine sa početkom u 20.00 sati u Velikoj sali BKC-a, a cijena ulaznice je 2 KM.

  Ono što je važno napomenuti je da ukoliko se ova projekcija pokaže uspješnom menadžment BKC-a će sa Kinotekom Sarajevo dogovoriti da svi noviji filmovi nakon prikazivanja u Sarajevu stignu u naš grad. Ovo znači da će posjetioci dolaskom na kino projekciju dati podršku ovoj kampanji, te na taj način pomoći da kino koje godinama više nije u funkciji ponovo zaživi u našem gradu.

  Mladi su se uvijek žalili da im grad ne nudi dovoljno kulturnih dešavanja, a ovo je prava prilika da upravo mladi pokažu da žele i zaslužuju imati kino u svom gradu.

  Ulaznice u pretprodaji će se moći kupiti svakim danom od ponedjeljka do petka u terminu od 12.00 do 14.00 sati ispred srednje škole u Živinicama. Prodaju će vršiti volonteri Udruženja mladih Plamen nade.

Hajmo u kino!

INFORMACIJE O FILMU

Film: "Good Will Hunting" / "Dobri Vil Hanting"
Godina: 1997.
Trajanje: 126 min.
Žanr: drama
Režiser: Gus Van Sant
Glavne uloge: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck i Minnie Driver
Nagrade: Oskar za najbolji originalni scenario, Oskara za najbolju sporednu ulogu (Robin Williams) i Zlatni globus za najbolji scenario u igranom filmu./Pres plamen nade/

Vaš komentar na članak: