Moderni ples večeras je privukao veliku pažnju posjetilaca kraj pozornice Bulevara, a svoje umijeće prokazali su članovi Plesnog kluba Plamingo, predvođeni trenericom Edinom Kamenjašević.

  Cjelovečernja kulturna manifestacija održana je uz pomoć Mladih SDU Živinice. U ovoj manifestaciji imali smo priliku vidjeti moderne plesove, pjesme i literarno stvaralaštvo mladih, koje je oduševilo prisutne.

  O nastupu Plamengosica trenerica Edina Kamenjašević je rekla:

 "Svi kukamo kako se ništa ne dešava u našem gradu, kako smo osiromašeni u segmentu kulture i sporta. Večeras su sugrađane obradovali dječica iz PK Plamingo, koji su se potrudili da uljepšaju ovu noć i unesu malo sreće i osmjeha u naš grad".

  Predsjednik SDU Živinice Esad Kitić ističe kako je gašenjem Živiničkog ljeta večeras dokazano da se s malo volje i upornosti kultura može vratiti na Bulevar:

  „Mi smo večeras željeli da građani vide ove naše male talente, koji u zemlji i svijetu osvajaju zlatne medalje, a da to ne znamo, jer nismo imali prilike vidjeti ih. Rečeno je  da nam se ugasilo Živiničko ljeto zbog nedostatka sredtsava u budžetu općine Živinice, a večeras su ova djeca dokazala da ustvari njihove aktivnosti treba podržati općinskim budžetom, kako bi i druge talente podsticali na ovakva umjetnička dostignuća, kako su to večeras pokazala djeca Plamingosa“./Š.G./

Vole pjesme i plesove 

Za vrhunske plesove Plamingosice osvojile brojne medalje

Vrhunac uzbuđenja

Uprkos dugom raspustu  recitacije nisu zaboravljene

Duet zabavnih melodija

Na kraju zabave-zajednički snimak
 

Vaš komentar na članak: