Prošli mjesec je protekao u mnogim manifestacijama i takmičenjima,  od sportskih do školskih i onih koje svstavamo u kulturne. Članice kluba modernih plesova Plamingo svakako će april ostati u lijepom sjećanju, jer su na takmičenju u Sarajevu osvojile mnogo medalja. Glavna trenerica Edina Kamenjašević je zadovoljna postignutim rezultatom, a njena prva zamjenica Danira Hamzić uspjeh je podijelila sa najmlađim članicama, svrstanih u tri kategorije:

 
  „Vrijedno smo svi zajedno radili, dugo se poznajemo i rezultati nisu izostali. Na Interdance festivalu „Sarajevo 2013.“ učestvovalo je 34 kluba iz 6 zemalja, sa preko 1140  učesnika. Osvojili smo mnogo prvih, drugih i trećih mjesta i u grad donijeli pregršt medalja i diploma“, kaže Danira.
 
  Evo ko je osvojio medalje iz Plaminga:
 
  Čelice od 4 do 7 godina osvojile su sva prva mjesta u kategorijama solo, duo, trio i grupe iz disko dance, a to su: Meliha Hasić, Lorena Lukić, Ema Omerefendić, Neira Delić, Lea Samardžić, Džana Paprikić, Dalila Trumić, Hena Hasanović, Binasa Šabanović i Ajla Kikić.
 
   Djeca D-2 od 8 do 10 godina street dance show zauzela je 4.mjesto, a nastupile su u sastavu Rialda Ramić, Ernes Hajdraević, Amila Sinanović, Azra Hamzić, Lejla Halilović, Melisa Balkić, Amila Kamenjaković, Elma Karić, Džemila Nurkić i Helena Tadić.
 
 U pojedinačnoj konkurenciji trio disko dance zauzeo je 1. i 2. mjesto pojedinačno: Rijalda Trumić, Azra Hamzić i Lejla Halilović. Drugi trio Džemila Nurkić, Melisa Balkić i Elma Karić. Enes Hajdarević osvojio je 1.mjesto u disko dance solo za  dječake.
 
 Starija grupa D-2 od 10 do 13 godina osvojili su 3.mjesto iz male grupe hip hop i 3.mjesto iz male grupe street dance show: Azra Šišić, Vanesa Adrović, Ajna Hasanović, Belma Omerkić, Amila Bešić i Jasmina  Jahić./Š.Gadžo/
 

Medalje i diplome najmlađih

Pa malo starije šampionke

Zaslužena priznanja i za "najstarije" učesnice modernih plesova
 

Vaš komentar na članak: