U okviru obilježavanja Dana općine Živinice danas je održano više kulturno sportskih manifestacija.Prvo su planinari Drenika, okupljeni ispred zgrade općine Živinice, krenuli u pohode na Djedinsku planinu, što je njihova tradicionalna manifestacija.I ovoga puta imali su u gostima planinare iz raznih BH planinarskih društava.

  Odmah iza planinara nastupili su biciklisti BK Živinice, koji su organizovali 2.rekreativnu biciklističku utrku.Odazvao se veliki broj biciklista iz našeg grada, zatim Sarajeva, Tuzle, Modriče i drugih gradova.Najuspješniji je bio biciklista Nedim Zukić, slijede Harun Smrković i Mensur Ćorić, kojima su pripale odgovarajuće medalje.Podijeljeno je i 10 nagrada po 50 maraka, koje su se izvlačile iz "bubnja", a u konkurenciji su bili svi učesnici utrke.

 Biciklisti BK Zamj od Bosne iz Tuzle nisu bili zadovoljni organizacijom utrke, o čemu nam je Hajrudin Trle, inače selektro reprezentacije BiH, rekao:

 "Kada smo došli u Živinice bili smo prijatno iznenađeni koliko je bilo takmičara, ali utrka je krenula prije 20 minuta od onog što je pisalo u najavi, odnosno na plakatima.Ipak, naša tri biciklista osvojila su tri prva mjesta, ali nam to nije priznato.Naš takmičar Mensur Ćorić je na moje insistiranje vratio medalju u znak protesta".

 Predsjednik BK Živinice Salkan Selić ovako je prokomentariso primjedbe iz Zmaja od Bosne:

 "Ova ekipa uopšte se nije prijavila na natjecanje, dok su to učinile sve ostale ekipe, kao što su bicilisti iz Sarajeva, Lukavca, Modriče i drugih gradova.Nismo ni znali da će oni uzete učešće.Ovo je ipak rekreativna utrka, a oni su profesionalci i ne bi trebali dizati prašinu oko ovog pitanja".

  Organizacija takmičenja bila je na zavidnom nivou, a to potvrđuju i riječi predstavnika BK Modriča, dok je Tarik Imamagić iz Sarajeva izjavio:

  "Oduševljeni smo kako je ovo takmičenje lijepo organizovano i okupilo veliki broj biciklista.Bilo smo na mnogim trkama, ali je ova današnja posebna"!

 Nagrade najuspješnijim biciklistima dodjelio je predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Mehmed Klopić. Još da napomenemo da je, umjesto Ćorića, medalja za 3.mjesto dodjeljena najmlađem učesniku 2.rekreativne utrke Živinice 2011, Nedimu Kamberoviću!

  Nakon sportskih natjecanja na red je došlo otvaranje izložbe  likovnih radova umjetnika koji su svoja djela stvaralai ove i prošle godine na Likovnoj koloniji Toplica.Svi izloženi radovi mogu se i otkupiti, tako da je izložba, između ostalog, prodajnog karaktera!/Š.Gadžo/

Sa ispraćaja planinara

Start rekreativne  biciklističke utrke

Sa dodjele priznanja

Dodjela novčanih nagrada

Trojica najuspješnijih bicilista na današnjoj utrci
 

Vaš komentar na članak: