U subotu, 18.decembra, u našem gradu održava se velika manifestacija kvalifikacioni turnir u modernim plesovima, koji će okupiti mlade s područja cijelog prostora Bosne i Hercegovine.Organizacija ovog velikog takmičenja povjerena je Plesnom klubu Plamingo, čija nam je direktorica Edina Hadžić saopštila važnije informacije uoči samog početka kvalifikacionog turnra.

  "Na ovaj kvalifikacioni turnir, iza kojeg stoji Savez modernih plesova Bosne i Hercegovine, prijavljeno je oko 250 plesača iz 11 klubova, koji nam dolaze iz Mostara, Banja Luke, Sarajeva, Tuzle i drugih gradova.Naš klub Plamengo okuplja mlade iz Živinica i Gračanice i učestvujemo sa 30 takmičara.Svi takmičeri će pokazati koliko znaju  moderne plesove, a oni najbolji od strane sudija dobiće šansu da  učestvuju na državnim i međunarodnim takmičenjima, koji se budu organizovali u narednom periodu", kaže nam glavna organizatorica ovog kvalifikacionog turnira u modernim plesovima  Edina Hadžić.

 Glavni sudija u Živinicma biće Dragan Veselinović, a tu su još Meliha Jahić i Tihomir Stefanović, koji će odrediti najbolje plesače BiH.

  Pripereme za održavanje kvalifikacionog turnira u modernim plesovima u potpunosti su obavljene, tako da će ovo takmičenje početi kako je i najavljeno, dakle, u subotu 18.decembra sa početkom od  12,30 do 20,30 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama.Cijena ulaznice je 3 KM.

  I na kraju evo poruke organizatora kvalifikacionog turnira u modernim plesovima:

             "Vrijedi izdvojiti vrijeme i propratiti nešto što se ne viđa svaki dan.Izvrsni,energični,pozitivni,kvalitetni,kreativni i u "SVIJETU" poznati,priznati i cijenjeni plesači ostavit će Vas bez daha.Na Vama je da se odlučite. Vjerujte, nećete se pokajati!Stotine plesača bit će tu samo za Vas…Dođite i uvijerite se sami u kvalitet BH plesača"./Š.G./

Plamingosice žele nova priznanja
 

Vaš komentar na članak: