U posljednje vrijeme u Živinicama je pojačana potražnja za starim, polovnim nakitom od zlata.Srijedom, kao što je slučaj bio danas, više kupaca je raspoređeno u blizini pijace, jer je srijeda u našem gradu poznata kao pazarni dan.Tražili su od građana da kupe staro, oštećeno zlato, što nas je podsjetilo  na vrijeme kada se oko SDK tražio otkup dionica.

 Međutim, ne traži se polovni nakit od zlata samo za otkup, već se zna dogoditi i pljačka pravog nakida, kao što je to danas bilo u Živinicama, a evo o čemu se radi:

 Jutros, oko 7,45 sati u živiničkoj Ulici jezero, iz auta je ukraden kilogram zlatnog nakita, pola kilograma srebrnog nakita i 2 hiljade maraka. Kako se navodi u saopćenju Kantonalnog tužilaštva, nakit je ukraden iz automobila „Renault 21“, u kojem su bili muškarac inicijala Dž.S. i žena inicijala M.Z.

  Njima su trojica nepoznatih muškaraca Golfom II prepriječila put, nakon čega je jedan od njih otvorio vrata na strani vozača Renaulta i uperio pištolj u Dž.S., drugi napadač je otvorio vrata suvozača i držao ženu inicijala M.Z. Treća osoba je sa zadnjeg sjedišta uzela torbicu u kojoj su se nalazile dragocjenosti. Istraga je u toku./Mirela Selimović/

Vaš komentar na članak: