Nakon velike pobjede reprezentacije Bosne i Hercegovine nad Rumunijom od 2:1 i salvlja koje se potom prenijelo i na ulice Živinica, kada su razdragani navijači kolonama automobila i zastavama prošli ulicama grada, već sutra se nastavljaju nova uzbuđenja na našim stadionima.

  Ograju se prvenstva u svim ligama pa će od 15 sati u Živinicama kod Slavena gostovati kakanjski Rudar, dok ekipa Priluka gostuje u Dubokom Pokui kod Ingrama.

  Slaven svog protivnika dočekuje poslije loših rezultata u prva tri kola proljetnog dijela prvenstva Prve lige FBiH, u kojima je osvojio samo jedan bod i postigao jedan gol, a primio šest! Prilika je to da se pobjedom protiv Rudara popravi utisak i osvoje nova tri boda, a navjači očekuju da svoje prve proljetne golove postigne strijelac Mirnes Salihović /slika na naslovnici/.

 Parovi 19. kola Prve lige FBiH (27. 03.): Gradina – Čapljina, Iskra – Omladinac, GOŠK – Orašje, SAŠK Napredak – Krajina, Slaven – Rudar, Jedinstvo – Bosna, Igman – Krajišnik, Radnik – Goražde.

NOVI BODOVI PRILUKU I KOŠARKAŠIMA

 Prilučani takođe imaju priliku da novom pobjedom stignu možda i do samog vrha.Imaće i ovoga puta veliku podršku svojih navijača, kojih će biti, nadamo se, više nego domaćih, što bi na kraju moglo biti odlučujuće.

  I košarkaši KK Živinice 78 Dino kafa gostuju kod Gradine II u Srebreniku, odakle planiraju donijeti nove bodove.

 Rukometni klubovi Konjuh i ŽRK Živinice su pauzirali, pa ćemo na rukometna uzbužđenja čekati do narednog vikenda./Š.G./

Detalj sa utakmice Slavena i Orašja

Priluk je  bi ubjedljiv protiv kalesijskih ekipa, pa se očekuju bodovi i iz Dubokog Potoka

Vaš komentar na članak: