Nakon velikih uspjeha koji traju duži period i kada se atletičarka Rahima Zukić okitila  brojnim medaljama i peharima sa državnih i regionalni prvenstava u maratonu, danas  je imala čast da joj općinski načelnik Živinica mr.Hasan Muratović upriliči prijem. Dio bogate kolekcije nagrada i priznanja pokazala je načelniku Muratoviću, pa se tako i sam uvjerio koliko je prolivenog sportskog znoja bilo potrebno da bi se vinula u atletske visine. Rahima je članica tuzlanske Slobode, koja nema uslova pratiti je na takmičenjima, pa je obećanje gradonačelnika dodatni motiv za postizanje još većih dometa.

 
  „Zadovoljstvo mi je i čast imati razlog za prijem naše uspješne atletičarke i izražavam iskreno  divljenje za našu BH šampionku, prvakinju Balkana i osvajača mnogi međunarodnih turnira u najtežoj disciplini. Isto tako oduševljen sam skromnošću nje i njenih roditelja, jer se nikada nisu obratili za pomoć. Bez obzira na teškoće i veliku krizu nastojaćemo pronaći sredstva kako bi joj olakšali pripreme i učešće na raznim prvenstvima, te da i dalje bude uspješna u sportu, a takođe želimo da uskoro i diplomira na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli. U perspektivi očekujem da će osnovati Slobodinu ateltsku sekciju u Živinicama, kako bi pradila na otkrivanju novih talenata“.
 
  Rahima se zahvalila na  organizovanom prijemu u njenu čast i obećala da će se truditi postizati još bolje rezultate:
 
 „Moja je želja, kao i svakog sportaša, da učestvuje na Olimpijskim igrama ovoga puta u Riju 2016.godine. Prema mišlejnju stručnjaka imam sve preduslove da ispunim olimpijsku norumu, ali uz kvalitetne pripreme, za koje za sada nema potrebnih sredstava. Zahvaljujem se na današnjem prijemu, takođe, meni je bila čast što sam došla kod čovjeka koji cijeni uspješne ljude i spreman je pružiti podršku“. /Š.G./

Sa današnjeg prijama atletičarke Rahime kod načelnika Muratovića
 

Vaš komentar na članak: