Danas oko 12 sati započelo je asfaltiranje gradske komumikacije od poslovne zgrade Čardaklija, stambenih zgrada Lamele i pored Spomen parka. Velike kiše omele su radnike na gradnji ove komunikacije u samom središtu grada, koja je godinama predstavljala  teškoće zbog čestih poplava za vrijeme vremenskih nepogoda.

  Gradnja ulice temeljito je obavljena, sa novim odvodnim cijevima, pa se predpostavlja da kiše više neće plaviti ovaj dio grada.

  „Zaista Živinice su vodeći grad u našem Kantonu, sa izgrađenim pješačkim zonama, novim asfaltnim komunikacijama, a vidim tako je i u seskim sredinama ove općine“, kaže nam Tuzlak Hasret Avdić.

  I mještani nastanjeni u ovom dijelu grada su zadovoljni i kao da nisu svjesni šta se događa, nakon teških godina kada se u zgrade   teško ulazilo i u čizmama. Avdo Goletić iz Lamele 1 kaže:

  „Nadam se da će danas, najkasnije sutra biti završeni radovi i to nama stanarima mnogo znači, ali i poduzetnicima u Čardakliji, kao i svim građanima, jer ovaj dio je nezaobilazan za mnoge.Tu se nalazi Robna kuća Omega, ugositeljski sadržaji na Bulevaru i Spomen park, dakle sve najmarkantniji gradski sadržaji, koji su dugo bili u sjenci loše putne komunikacije“.

  Od danas sve je krenulo na bolje za ovaj dio grada, bar kada je u pitanju novi asfalt u njihovoj ulici!/Š.Gaadžo/

Pripreme za polaganje asfalta

Polaganje asfaltne podloge
 

Vaš komentar na članak: