Tokom pauze u nogometnim ligama BiH ljubitelji sporta koriste za organizaciju turnira u malom nogometu.Tek što je završen turnir posvećen Nesibu Malkiću u Gornjim Dubravama, Mjesna zajednica Đurđevik organizovala je noćni turnir, koji je okupio 20 ekipa.

 Sinoć se na stadionu kod osnovne škole na tribinama bilo 340 gledalaca, koji su  zadovoljni odigranim utakmicama, a u jednoj ekipi se pojavio i nekadašnji igrač Slavena i mostarskog Veleža Mirnes Salihović.

  U narednim danima se očekuje prosječna posjećenost ovim utakmicama i preko 500 gledalaca, koji ulaz plaćaju po 1 KM.Osim prihoda sa utakmica od ulaznica, svaka ekipa uplaćuje po 150 KM, tako da se očekuje prihod od oko 5 hiljada maraka.

 Predsjednik Mjesne zajednice Đurđevik Mevludin Ferhatović ističe da će  osim nagradnog fonda za najbolje ekipe, jedan dio sredstava utrošiti za saniranje objekta ove MZ, koji je u dosta lošem stanju.

 Sutra u subotu i u nedjelju, 11.jula, na poligonu malih sportova u Đurđeviku je dvodnevna pauza zbog završnice Svjetskog prvenstva u fudbalu, a potom i sve do kraja jula nastavlja se noćni turnir u malom nogometu./Š.G./

Vaš komentar na članak: