Juče je u Donjim Dubravama, na Raskršću, počeo tradicionalni 38.nogometni turnir posvećen blagdanu Svete Ane,  Župe Par Selo.Prema riječima predsjednika Organizacionog odbora turnira Želljka Tomića, okupilo se 16 ekipa sa područja cijelog Tuzlanskog kantona.

  „Ekipe su podijeljene u 4 grupe, utakmice se igraju svaki dan od 16,15 sati, teren je vrlo dobar za igru i za razliku od ostalih turnira naš se igra na terenu koji nije niti za mali niti je za veliki nogomet, već nešto između.Ekipe su kvalitetne, jer osim amatera ima i nogometaša iz inostranstva, pa i naše Premijer lige“, ističe Željko Tomić.

  Na juče odigranim prvim utakmicama postignuti su slijedeći rezultati:PU –Tuzla 3:3, Nial-Golub 5:1, Tarzo Nesal 3:1 i Mladež-Par Selo 7:1, dok su danas u prvoj utakmici Gornje Živinice-Hipa Plast Svojat igrali nerješeno 2:2.

  Utakmice su dobro posjećene, organizator se pobrinuo i za obezbjeđenje sjedećih mjesta, a ugostitelji su se pobrinuli za dovoljno osvježavajućih napitaka,  s obzirom da se utakmice igraju na višim temperaturama.

   Zanimljivo je još istaći da će se uz održavanje finalne utakmice organizovati revijalne utakmice „pjetlića“ i „veterana“, a organizovaće se i igre iz narodnih sportova, kao što su trčanje u vrećama i natezanje konopca!/Š.Gadžo/

Učesnici turnira ekipa Mladeži D.Dubrave Par Selo II

Ekipa Husina
 

Vaš komentar na članak: