Danas u 10 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama počeo je tradicionalni Novogodišnji turnir u malom nogometu.Organizacioni odbor je zadovoljan prvim utakmicama, na kojima su nogometaši prikazali dopadljiv i efikasan nogomet.Prvu utakmicu odigrale su ekipe Kurta Suha i DO Stupari.Pobijedili su Sušani rezultatom 4:1 i tako se plasirali u dalje takmičenje.

   U drugoj utakmici 15.maj iz Tuzle bio je bolji od Podrinja i slavio je rezultatom 4:3.Najlakši posao imali su fudbaleri Autoprevoz Mujanović iz Podgajeva, čiji protivnici nisu došli pa su se bez borbe plasirali u naredni krug takmičenja.Prošle godine ova ekipa je bila 5.mjesto, a prema riječima pomoćnog trenera Hilme Mujanovića, sada  očekuju bolji plasman. Veoma dobru igru prikazale su ekipe Nesal Kompani i Pasha, a na kraju radovali su se fudbaleri diskoteke Pasha, pobjedom od 3:2.

  Evo svih  rezultata utakmica, koje su igrane prvog dana Novogodišnjeg turnira u malom nogometu:

  Jablanica – Mahala 3:1, Harmeli Banovići-Podgajevi (druga ekipa) 3:0, Malagić-Zelenika 1:2, Metalac-Slaven (juniori) 2:3, Tomcat-Stolarija Rile 0:2, Autsajderi-Selimović Izet 1:1 (nakon penala u dalje takmičenje plasirala se ekipa Selimović Izet) i 15.maj (drugi tim)-Garavi Zmajevi 7:3.BM Compani-Slaven kadeti 2:4, RMU Đurđevik-G.Vukovije 1:1 G.Vukovije pobijedila na penale,Oluja Međeđa-Slaven 0:4, Cafe M2-Šampioni 2:2, penalima Šampioni idu dalje  Vega Mix-Iverex 1:3, K.A.Tours-Andrimar 0:4, FK Sloboda-Holex 2:0 i Vega Mix-Romska braća 2:6.

  Zanimljivo je istaće da je za ekipu BM Compani igrao reprezentativac Muratović, ali kadeti Slavena neočekivano su odnijeli pobjedu i plasirali se u drugi krug takmičenja.

   Organizacioni odbor turnira sačinjavaju Mijo Filipović, Izet Tursunović, Raif Puzić, Suzana Đurić, Ibro Mušanović i Fuad Puzić.O turniru Mijo Filipović je rekao:

   «Prikazane igre su veoma dobre, svi se trude da pobijede, kako bi  postigli što bolje rezultate u konačnici.Pobjednik dobiva nagradu od 3 000 KM, drugo mjesto 1500, dok je prva nagrada u konkurenciji veterana 1000 KM.Najbolji igrač dobiće pehar i 50 KM kao nagradu za tu alaskavu titulu.Biće zanimljiva i utakmica za djecu do 10 godina, kao i meč navijača protiv svojih ljubimaca iz rukometa, košarke i drugih sportova.Naša publika sa velikim zanimanjem očekuje nastupe evropskih asova».

   Za ovogodišnjeg favorita konkurisaće kafe M2 ( Rahimić, Bešlija i dr.) i BM Kompani (Muslimović, Salihović, Muratović), a ko će biti stvarni pobjednik ostaje da se vidi, nakon trodnevnih uzbuđenja! /Š.G./

Postigli značajnu pobjedu-ekipa Pashe

Trijumf bez igre-Autoprevoz Mujanović Podgajevi

Organizacioni odbor i sudije-sve pod kontrolom
 

Vaš komentar na članak: