Juče je u MZ Podgajevi održan zbor građana, na kojem je predstavljen Izvještj o radu za prošlu godinu, a više riječi bilo je i o narednim zadacima koje bi trebalo izvršiti tokom ove godine.Nedavni početak rada ambulante porodične medicine znatno je olakšao pružanje zdravstvenih usluga mještanima, pa će se nastojati organizovati nove akcije za poboljšanje života u ovom mjestu.

 
 Predjsdnik MZ  Podgajevi Ćazim Tulumović ističe kako je ovdje potrbno još mnogo rada, jer se radi o prostorno najvećoj mjesnoj zajednici na području općine Živinice:
 
 "U više naselja ovdje je nastanjeno preko 2,5 hiljade stanovnika, a s kraja na kraj MZ Podgajevi je više od 15 km, što iziskuje dodatne napore u gradnji potrebne infrastrukture. Mi smo održali jedan zbor i zbog udaljenosti naselja imaćemo još jedan skup u Kuljanu, tako da ćemo sagledati potrebe i želje mještana svih naselja, kako bi mogli aplicirati projekte iz Budžeta općine Živinice za 2013.godinu".
 
  Pošto se radi o velikoj MZ sa 12 naselja, ovdje će se i dalje sredstva ulagati u nove asfaltne puteve, rasvjetu i vodosnabdijevanje!/Š.G./

Vaš komentar na članak: