Kišna veče za radnike Konjuha, koji su podigli šatore ispred općine Živinice, njije ih omela da napuste svoje privremeno boravište. I dalje tvrde da će ovdje ostati dok im se ne riješi problem, tj.ne odobri kredit za pokretanje proizvodnje. Imaju veliku podršku građana, drugih firmi, ali i poljoprivrednika, o čemu predsjednik Sindikalnog odbora Mevludin Trakić kaže:

 "Sutra će nas posjetiti predstavnici Sindikata poljoprivrednika Tuzlanskog kantona i dogovoriće se o podršci koju nam žele dati u našim nastojanjima da pokrenemo proizvodnju. Uz nas je i Sindikat Komunalnog preduzeća. Imamo podršku od ćevapčinice Bosna i Mapeksa. Oni nam redovno donose hranu. Za pohvaliti je i zaposlene na PK Višća, gdje je Sindikat organizovao prikupljanje bonova od toplog obroka, koji su nam donijeli. Tu su i brojni građani, a osim verbalne podrške donose nam jela, pića, kafu i voće i svima im hvala. Ovi koji dežuraju teško će se priviknuti na Konjuhovu čorbu kada firma proradi, jer su navikli da jedu ćevape", kaže na kraju u šali sindikalac Trakić.

 Sutra će ribari Mrene za radnike Konjuha pripremiti ručak, tako da se nastavlja rad šatorskog naselja, nadaju se do utorka, kada je planiran dolazak premijera Nermina Nikšića. Trakić kaže kako imaju veliku podršku općinskog načelnika Hsana Muratovića, koji je Nikšiću uputio pismo, u kojem, između ostalog, piše:

 "Molim Vas da svojim autoritetom utičete na upravu Razvojne banke FBiH i odobri 2 miliona KM kredita Konjuhu, uz hipoteku na zemljište ove firme, kako bi načinili prvi korak u revitalizaciji Konjuha, te sklonili šatorsko naselje očajnih radnika ispred općine Žuivinice".

 Za nadati se povoljnom ishodu, te skorom uklanjanju šatorskog naselja,  ili, pravilnije rečeno,  pokretanja proizvodnje u Konjuhu!/Š.Gadžo/ 

Grupa radnika Konjuha pred šatorima 
 

Vaš komentar na članak: