Za firmu  SANPRO D o.o. Živinice prošla godina protekla je u znaku uspješnog poslovanja, postignuti su pozitivni rezultati, pa se u ovu godinu ulazi s više optimizma.Iz godine u godinu firma širi  svoj krug djelatnosti, pa ni uspjesi ne izostaju.To doprinosi povećanju broja zaposlenih tako da u Sanpru danas radi 14 zaposlenika.

  «Firma je uspješno poslovala i plan od 2 miliona maraka smo i prebacili, tako da ovu godinu očekujemo s više optimizma.Uprkos najavljenim teškoćama i problematici poduzetništva poduzeli smo određene mjere kako bi prevazišli nastalu krizu.Posebnu pažnju smo posvetili edukaciji naših radnika i velikih kupaca, što je za posljedicu imalo pozitivan ishod na jačanje tržišnog udjela i rasta prodaje.Pojačali smo  komercijalnu ekipu, koja je stalno na terenu, gdje nastoji održati poslovni kontakt sa oko 500 naših redovnih kupaca», kaže nam vlasnik i direktor Sanpra Nezir Trumić. 

  Od  početka rada firma je ovlašteni distributer ulja i maziva Shell za Tuzlanski kanton, a od maja 2005.godina i za Posavinu, Semberiju i Podrinje.Osim prometovanja Shell uljem, firma se bavi i prodajom auto dijelova i auto opreme, gdje je prodaja Mann+Hummel – Unico filtera najznačajnija stavka u pojedinačnom prometu tih roba.Sanpro D.o.o. Živinice je već nekoliko godina treći kupac-prodavac Mann+Hummel – Unico filtera u BiH.

   O planovima u ovoj godini direktor Nezir Trumić ističe:

   «Nastojaćemo se prilagoditi potrebama i mogućnostima tržišta u okviru naše djelatnosti.Tako ćemo uvesti prodaju ulja nižeg nivoa kvaliteta od Shella, kao i prodaju mazuta, radi popune asortimana i zahtjeva kupaca.Takođe, na sličan način ćemo širiti i asortiman te značajniju distribuciju i prodaju auto dijelova, auto opreme i drugih roba za navedene kupce.U kontaktu smo sa dobavljačima, kojima smo ponudili  kvalitetnu distribuciju tih roba.
      Naš skladišni prostor, prevozni i kadrovski potencijali za kvalitetno obavljanje posla  su naša  šansa za dalji  rast, razvoj firme  i njen siguran opstanka na tržištu.Značajno je još istaći da  vlastiti prodajno – servisni centar u Živinicama  ima sve više korisnika, jer smo uspjeli organizovati pružanje kvalitetnih usluga, servis za održavanja putničkih, dostavnih i terenskih vozila».

   U Sanpru još čine napore na povećanju  prodaje građevinskog materijala sa skladišta.Taj promet čini oko 30 odsto ukupnog prihoda firme, a procjene govore da u ovom dijelu poslovanja ima  znatnih rezervi za rast prometa. /Š.Gadžo/

Direktor Sanpra-Nezir Trumić
 

Vaš komentar na članak: