Danas gotovo svi mediji pišu o pokušaju ubistva Slavice Krešić, vlasnice kafića Uno u Živinicama.Nju je pokušao ubiti Muhamed Kalajevac, nakon što ga je odbila poslužiti u svom ugostiteljskom objektu. Šire iz narednog priloga Tužilaštva TK:

  Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv osobe sa inicijalima M.K (rođen 1990. godine) nakon što je isti lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je u pijanom stanju 01.01.2011. godine oko 23 sata u ugostiteljskom objektu "Uno" u Živinicama, a radi toga što ga je vlasnica odbila uslužiti pićem, benzinom polio enterijer kafića, te, nakon što ga je ista izgurala iz objekta, benzinom polio nju i njeno vozilo, te zapalio odjeću na vlasnici objekta pri čemu je S.K zadobila opekotine drugog stepena, a na automobilu pričinjena materijalna šteta.

 Osumnjičeni je ispitan u u prostorijama Tužilaštva te je protiv istog stavljen prijedlog za određivanje pritvora sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju- iz člana 166. stav 1 u vezi sa članom 28. krivičnog zakona u sticaju sa krivičnom djelom –Oštećenje tuđe stvari-.

 Oštećenoj je ukazana medicinska pomoć u UKC Tuzla, te je nakon toga puštena na kućno liječenje./Odjel za odnose s javnošću-Admir Arnautović, stručni savjetnik/

UNO-mjesto stravičnog događaja
 

Vaš komentar na članak: