Klub Mortal Kombat Živinice danas je, u prostorijama gdje obavlja treninge u MZ Rudar, uspješno organizovao polaganje za svoje članove pred GM Williamom Cheungom. Mnogi članovi su pokazali da se ovdje kvalitetno radi, što je potvrdio i svjetski stručnjak ovog borilačkog sporta, koji nam je rekao:

   "Danas smo radili polaganje od drugog do šestog stepena i učenici su pokazali jako dobra znanja, što sam ja i očekivao jer znam od ranije da s članovima dobro radi Dražen Pantelić, koji je veoma dobar trener. Na održanom treningu smo još dotjerivali neke vještine, vršili smo ponavljanje i drago mi je da ima tako mnogo mladih u Živinicama koji vole ovaj sport. Afirmacija ovog sporta u svijetu raste, a vidim i ovdje je takav slučaj".

   William Cheung je u ovom sportu broj 1 u svijetu, a imao je mnogo uspjeha kao trener najboljih svjetskih boksera.

   "Proizveo sam mnogo dobrih učenika, a bio sam i trener dva najbolja svjetska boksera i to Gula, koji je svog protivnika nokautirao u 55 sekundi, a ovaj drugi iz teške kategorije Eagumo je bio svjetski prvak u svojoj 15-oj godini", kaže Cheung.

 Sa novim diplomama sportisti su zadovoljno napustili ispite obavljene po programu svjetske wing chun kung fu asocijacije. Diplome za uspješno položen VI stepen dobili su Eduardo Osmanović, Frančesko Biberović, Esad Kočan, Alem Aljić, Almira Suljkanović, Emil Taletović, Abdulah Nurkić i Fatima Begić.

  Diplome za položen V stepen dobili su Eldin Okić, Adnan Suljić i Bakir Avdić, dok su diplome za  IV stepen dobili  Ramo Ramić i Belmin Okić, a II stepen uspješno su završili Meris Dedić i Mahir Salihodžić.

  Događaj dana kada je u pitanju polaganje ispita bio je trijumf Dražena Pantelića, koji je uspješno pred svjetskim stručnjakom Cheungom položio  drugi majstorski stepen i s tim zvanjem je jedini u Bosni i Hercegovini, o čemu nam je rekao:

  "Ova tri dana što smo ugostili Cheunga značajan je uspjeh ne samo za nas već i BiH u cjelini,  kada je u pitanju kung fu, koji mi baštinimo. U našoj sredini tri  dana boravi najbolji svjetski stručnjak za ovaj borilački sport i maksimalno smo koristili njegova znanja, koja nam je prezentirao na treningu i što ćemo novo nešto saznati i na sutrašnjem seminaru. Svakako, moje zadovoljstvo je tim veće što sam uspio položiti za ovaj, za sada, najviši stepen majstorskog zvanja u našoj državi". /Š.Gadžo/

GM Cheung i Dražen Pantelić za vrijeme ispita

Detalj sa polaganja ispita

GM Cheung demonstrira vježbe sa Draženom Pantelićem

Zajednički snimak sa večerašnjeg treninga sa GM Cheungom
 

Vaš komentar na članak: