Juče je na stadionu "Krušici" u Poljicu, pred oko 150 gledalaca, odigrana prijateljska utakmica između NK Priluk – člana Druge lige Federacije BIH (grupa Sjever) i doskorašnjeg premierligaša,Budućnosti iz Banovića. Iako su obje ekipe pokazale zavidan kvalitet, mreže su ostale netaknute.

  Ipak od prve minute, obje ekipe su krenule oštro,jako,sa puno tempa i trke na terenu. Budućnost je imala više loptu u svom posjedu, dok su se "Prilučani" orijentisali na kontranapade, i duge lopte ka usamljenom napadaču Ljeljku,inače provjerenom igraču koji je prešao iz Slavena.

  Takođe u prvih 11 imali smo priliku vidjeti još nekoliko novih igrača, kao što su, povratnik u redove Priluka , Eldis Bajrić, zatim , Zoletić i Softić iz Slavena, Murselović iz Svatovca, te Beširović.

 Iako su promijenili gotovo pa cijelu ekipu u odnosu na onu koja je igrala u Premier ligi, Banovićani su opet pokazali kvalitet i zaista su dominirali terenom. U redove "Budućnosti", ove godine je prešao bivši igrač "Priluka" i najbolji napadač Druge lige FBIH, Muhamed Muminhodžić. Danas prikazanom igrom od strane Muminhodžića, svakako može biti zadovoljan i trener Rizvić, jer je dobio zaista pravog "špic" igrača.

  Sredinom prvog poluvremena, "Budućnost" je pogodila mrežu Hamidovića, ali je pomoćnik pokazao ofsajd i gol je poništen. U drugom poluvremenu došlo je do promjena u ekipama, tačnije obje ekipe su promijenile svih 11 igrača, ali se mreže nisu tresle i ostalo je nepopularnih 0:0./www.poljice-x.com/

Spektakl na stadionu u Poljicu
 

Vaš komentar na članak: