Dino Milanović je u augustu 2008. godine doživio nesreću, tako što je prilikom skoka u more slomio vratni pršljen i od tada je ostao paralizovan.

   I pored velike i uporne borbe  sa ovom bolešću, fizikalne terapije i banjskog liječenja, nije se oporavio. Zbog toga pokušavamo njegovo liječenje nastaviti u inostranstvu, tačnije na institutu „Neuro Vita“ u Moskvi, za koji smo saznali da na tom polju liječenja postižu sve značajnije uspjehe.

   U pitanju je metoda presađivanja matičnih ćelija koja se u našoj zemlji i okolini ne izvodi. U odgovoru na naš dopis dobili smo pozitivno mišljenje sa klinike iz Moskve, da postoji mogućnost oporavka našeg sina na osnovu poslanih nalaza i njihovih dosadašnjih iskustava sa takvim pacijentima.

   Za taj zahvat i dvogodišnje liječenje je potrebno ukupno oko 150 000 KM, s tim što prvi tretman koji je zakazan 9.05.2010. godine košta 19.800,00 EUR-a, drugi 12.000,00 EUR-a, a ostalih šest tretmana košta po 6000,00 EUR-a. U tu cijenu nisu uračunati troškovi puta koji koštaju 1000,00 EUR-a, što iznosi ukupno 8000,00 EUR-a.
 
   Taj iznos nismo u mogućnosti obezbijediti u kratkom roku, te Vam se ovim putem obraćamo sa molbom za pomoć, ukoliko ste u mogućnosti, da našeg sina vratimo na svoje noge i omogućimo mu normalan nastavak života.

   U prilogu dajemo račun na koji se može izvršiti novčana uplata za pomoć, kao i humanitarni broj telefona:090 292 040

     Unaprijed zahvalna porodica Milanović iz Tuzle, Ul. Slavka Mičića 23.

Dino u očekivanju pomoći za liječenje

Račun na koji se može uplaćivati novac za liječenje Dine Milanovića
 

Vaš komentar na članak: